Звичайно ж малоймовірно, що Старий Новий рік, коли небудь стане офіційним календарним святом, але все ж його з року в рік традиційно прийнято відзначати в багатьох країнах в ніч з 13 на 14 січня. З історії знаємо, що дві зустрічі Нового року з'явилися через перехід з юліанського календаря на діючий григоріанський, різниця між цими святами рівна 13 дням. Православна церква вплинула на те, що в наш час новорічне свято продовжують відзначати за старим стилем, так як вона відмовилася переходити на нове літочислення і продовжувала дотримуватися юліанського календаря.

На сьогоднішній день для більшості сучасних людей Старий Новий рік - це додаткова можливість відзначити улюблене свято, в колі своїх друзів і близьких, так само відмінний час, щоб почати вірити в чудеса. У цей святковий час все люди загадують своє найзаповітніше бажання, і щиро вірять в його здійснення. Таким чином дочекавшись півночі кожна людина в компанії сподівається на здійснення самого потаємного.

Старий Новий рік, vitannya
Старий Новий рік, vitannya
Старий Новий рік

Історія свята

Історія виникнення свята несе свій початок ще з тих часів, коли на Русі ще не було християнства, з цього стає зрозуміло, що наші предки були дуже раціональними людьми. Новий рік у них було прийнято відзначати в день весняного рівнодення. В цей період часу: земля прокидалася від довгого сну, давала урожай і засипала на зиму, а люди відраховували час з моменту її пробудження. Минув час і почався період християнства, через деякий час візантійський календар поступово почав витісняв язичницький, і новий рік в ньому вважали від 1 вересня.

В цей же період часу вся Європа жила за юліанським календарем, і ще цар Петро I, прихильно ставився до всього, що стосувалося європейського і передового, в 1699 році розпорядився про переведення всієї Росії на юліанський календар. Після цього Новий рік став припадати на середину зими, а саме на 13 січня, його було прийнято святкувати шумно і з великим розмахом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Наступний щабель в історії в 1918 році зайняли більшовики, ними був прийнятий григоріанський календар відліку, а він як ми знаємо помітно відрізняється від юліанського, якщо точніше, то на тринадцять днів. До того періоду часу Європа вже давно жила по григоріанської системі вимірювання часу. Таким чином за розпорядженням більшовиків і Російської Православної Церкви і виникло два Нових року, про які ми знаємо в наш час - це Новий рік і старий Новий рік.

Історія свята, 24tv
Історія свята, 24tv
Історія свята

Поздоровлення в прозі зі Старим Новим роком

Проза все більше набирає свою популярність з кожним днем, тому що таким чином можна від щирого серця привітати зі святом сформувавши привітання своїми словами, а таке ні може не цінується.

Вот и наступил еще один чудесный праздник — старый Новый год. И у нас появился еще один шанс загадать то, что не успели на Новый год, или сказать главные слова близким и дорогим людям. Так давайте же, подняв высоко бокалы, пожелаем друг другу счастья, волшебства, легкости и безумной любви. Пусть еще раз зажгутся свечи, вспыхнут огни на елочке, в каждом сердце загорится огонек надежды на светлое будущее и исполнение самой желанной мечты. С праздником, дорогие. Со старым Новым годом!

Поздравляю со старым Новым годом. Искренне желаю, чтобы старый год забрал с собою все болезни, печали и невзгоды, а новый год одарит удачей, здоровьем, благополучием и счастьем. Пусть в каждом доме всегда царит любовь и детский смех.

Пусть в старый Новый год сердце снова поверит в чудеса, а душа позволит открыть дверь для новых приключений и надежд. Пусть каждый из нас оставит все негативное за плечами, а в новый год возьмет с собою мечту и продолжит свой дальнейший путь с любовью и отличным настроением.

Поздоровлення в прозі, ladiesvenue
Поздоровлення в прозі, ladiesvenue
Поздоровлення в прозі

Сегодня чудесный праздник — Старый Новый год. В этот день стоит не упускать момента и снова загадать свое заветное желание, и верить в его скорейшее осуществление. И я вам желаю снова много здоровья, огромного счастья и такого же большого благополучия. Пускай в этом году за каждым поворотом судьбы, вас подстерегают только приятные сюрпризы. С праздником!

Прикольні поздоровлення зі святом

Звичайно ж смішні і прикольні поздоровлення зі святом, допоможуть наповнити його необхідною святковою атмосферою і створити затишок для всіх оточуючих вас в цей вечір людей. Нижче пропонуємо кілька ідей прикольних поздоровлень в прозі.

Поздравляю со Старым Новым годом и хочу пожелать завязывать со всем старым и начинать воротить всё новое. Пусть в сугробы закопаются все тревоги и печальки, пусть Дед Мороз утрёт нос всем твоим конкурентам и подарит тебе нереально крутой поворот в жизни. Желаю в Новом году не чахнуть и не киснуть, а всегда держаться бодрячком и свежачком!

Думалось, что всё — конец, кто выжил, тот и молодец. Но, нет, есть ещё Старый Новый год. Вот теперь и станет ясно, кто настоящий герой, кто сможет ещё раз осилить тазик оливье и энное количество бутылочек шампанского, у кого живот от мандарин и шоколада не зачешется? Я верю, ты сможешь, ты сможешь снова с радостью и улыбкой ещё раз встретить новый год и смело шагнуть в новый календарь с любовью в сердце и с надеждой на лучшее в душе.

Поздравляю со Старым Новым годом и желаю всё плохое послать к чёрту, а в новый год шагнуть с уверенностью в том, что всё будет хорошо. Желаю не болеть и не чахнуть в новом году, желаю побольше крутых поворотов в лучшую сторону и максимальной прибыли, как в денежном эквиваленте, так и в плане позитивных эмоций.

Прикольні поздоровлення з святом, ladiesvenue
Прикольні поздоровлення з святом, ladiesvenue
Прикольні поздоровлення зі святом

Поздоровлення зі Старим Новим роком в прозі коханій людині

Безсумнівно кожна людина дуже старається, щоб його подарунок для коханої людини був якомога незабутні і добірка теплих слів, так само не на останньому місці в даному питанні. Так як всі розуміють, що під час вручення подарунка дуже важливо, що ви при цьому скажете коханій людині, ці слова повинні бути теплими, особистими і такими, які йому захочеться на довго запам'ятати. Нижче пропонуємо такі ідеї вітань у прозі:

Любимый, со Старым Новым годом тебя. Искренне желаю: стать еще успешнее в этом году, пусть все мечты и планы осуществляются, и всегда удается с успехом достигать поставленных целей. Дорогой мой, хочу сказать, что моя любовь и твоя удача, будут твоими спутниками весь год, пусть для нас каждый новый день будет счастливым и чудесным.

Поздравляю со Старым Новым годом, любимый! Пусть дорога которую ты выбрал станет стартом великой цели, продумывай каждый ответственный шаг и тогда все у тебя несомненно получится. В искренне верю в тебя и не сомневаюсь, что у тебя все получится.

Новый год вступил в свои права и прогоняет Старый со двора. Желаю тебе, мой любимый человек, всегда быть в окружении любимых сердцу людей, постоянно следить за своим ростом и достигать всех поставленных задач и никогда не сомневаться в успехе того, что делаешь.

Привітання зі святом українською мовою

Всі люди індивідуальні і якою мовою спілкуватися кожен вибирає сам для себе, тому ми пропонуємо вам кілька ідей поздоровлень українською мовою, які безсумнівно сподобаються його шанувальникам:

Привітання зі святом українською мовою, vesti
Привітання зі святом українською мовою, vesti
Привітання зі святом українською мовою

Вітаю зі старим Новим роком. Бажаю усі невдачі залишити у минулому, бажаю з новими надіями, яскравими мріями, добрими помислами увійти в новий рік. Нехай в твоїй родині всі будуть здорові, нехай для тебе цей рік принесе багато щастя, радощів, любові та добробуту.

Вітаю зі Старим Новим роком. Нехай увесь рік щастить, нехай старі помилки залишаться в минулому, нехай на новий лад — веселий та добрий почнеться нова історія твого життя. Бажаю бути успішною людиною у новому році, бажаю кожен його день зустрічати у гарному настрою та з міцним здоров’ям.

Вітаю зі Старим Новим роком. Нехай цей рік наповнить серце щастям та любов’ю, нехай здійсниться мрія всього твого життя, нехай чарівні дзвіночки подарують справжнє диво. Бажаю, щоб у минуле відправилися усі невдачі, бажаю, щоб цікаво та чудово почалась нова сторінка твоєї історії.

Короткі привітання

Маленькі привітання до свята, можна розіслати всім рідним і близьким через СМС або просто написати пару теплих рядків в листівці, вони можуть бути: новорічні, жартівливі, веселі. Надіслати таке привітання мамі чи татові, буде не зайвим. Поздоровлення такого плану дадуть можливість зустрічати свято в відмінному настрій, створивши затишну атмосферу в колі всіх присутніх.

Со Старым Новым годом! Пускай уходящий год оставит в памяти все самые прекрасные моменты, а Новый год станет еще лучше и одарит новыми положительными моментами.

Со Старым Новым годом! Достатка в семье, взаимопонимания, счастья и любви.

С праздником поздравляю, успеха во всех делах желаю.

Пусть Старый Новый год наполнит жизнь каждого приятными моментами и позитивом.

Успеха во всех начинаниях, желаю в этот теплый праздник — Старый Новый год.

У цій статті ми постаралися підібрати найоригінальніші і найцікавіші поздоровлення зі Старим новим роком, сподіваємося кожен хто прочитав цю статтю зможе підібрати для себе і рідних що - то підходяще, і від щирого серця привітати всіх кого бажає.