Якщо у вас немає іншого вибору, ніж сушити вашу білизну в приміщенні, то вам підійдуть лайфкаки від військових. Адже вони як ніхто інший знають, як швидко і безпечно висушити білизну. Тому що, важливо вживати певних заходів для того, щоб запобігти алергічні реакції, а також цвілі у вашому домі.

З настанням холодів нашим хлопцям на Донбасі з багатьох зрозумілих причин воювати стає важче. До звичних умов додаються сніг, морози упереміш з дощами, брудом і вітрами. Одне з найбільш ненависних незручностей є і мокрий одяг, в якому їм доводиться перебувати годинами під час бойових чергувань на нульових позиціях. А сушать мокрий одяг наші вояки здебільшого в обігрітих обжитих бліндажах, біля печей. В результаті в деяких з них дух стоїть такий, що, як то кажуть, хоч святих винось.

Після повернення зі зміни все знімають з себе просочену вологою, маслами, соляркою, окопним брудом верхній одяг розвішують ближче до буржуйок. Зігріваючись і відпочиваючи, чоловіки просто не помічають, як поступово приміщення заповнюється густими випарами.

Сушка речей в бліндажах загрожує головними болями, алергією, інфекційними та клінічними хворобами легенів, поширенням грибків і цвілі. Знаючи про це, в досвідчених бойових підрозділах завжди намагаються обладнати окремі, найпростіші обігріваються сушарки. Ось тільки вдається це зробити не завжди і не скрізь.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

українські військові, скріншот з відео
українські військові, скріншот з відео

1. Уникайте сушіння білизни в приміщенні

Рекомендується не сушити білизну там, де ви проводите найбільше часу, наприклад, у вітальні і спальні.

Замість цього помістіть сушарку у ванну кімнату, кухню або коридор. Наприклад, підвісна сушарка у ванній врятує від постійного розкладання сушарки в кімнаті.

2. Знайдіть оптимальне місце

Вирішіть, де краще розмістити сушарку: у неї буде своє місце, або вона буде постійно переставлятися.

Білизну варто сушити біля вікна, щоб на неї потрапляли сонячні промені. Час від часу переважуйте білизну, міняйте місцями речі для рівномірного висихання.

Випрані речі не можна сушити на обігріваючих приладах і над включеними газовими плитами, або інших джерел тепла.

Рада: якщо сушіть речі на вулиці взимку, під час останнього полоскання додайте у воду трохи звичайної солі. Це врятує речі від замерзання.

Сушарка для білизни Xiaomi, Xiaomi
Сушарка для білизни Xiaomi, Xiaomi

3. Якість повітря

Сушка білизни в закритому приміщенні погіршує якість повітря в будинку, а також накопичує пил в квартирі. А відбувається це тому, що випрані, але погано віджаті речі містять до 2-3 літрів води. Вона поступово випаровується, наповнюючи приміщення вогкістю і випарами порошку або іншого миючого засобу.

4. Білизна і мороз

Свіже повітря запобігає надмірній вологості, створює приємну, свіжу атмосферу в будинку. Ось чому так важливо провітрювати приміщення під час сушіння речей після прання.

Наприклад, дехто переконаний, що постільні кліщі, які живуть в нашому ліжку і білизні, виживають в невеликих кількостях навіть після ретельного прання. Це досить живучі істоти, які можуть пережити прання і навіть відкласти яйця в волокнах тканини. З цим якраз допоможе боротися старовинний метод - вивішування білизни на мороз. Під тривалим впливом негативних температур всі організми, які були в тканини, загинуть. Потрібно, щоб білизна була вологою і повисіла на вулиці досить довго.

мороз і сонце, фото ua.depositphotos.com
мороз і сонце, фото ua.depositphotos.com

Як поводиться мокра тканина на морозі

Всім, хто пам'ятає шкільний курс фізики, знає, що мокра тканина замерзне при мінусових температурах. Точніше не тканина, а молекули води в ній. Це робить білизну та одяг дуже твердими, як камінь, тому що вода перейшла в твердий агрегатний стан. В такому стані одяг важко акуратно скласти. Якщо спробувати розігнути зняту з сушарки річ, то можна почути хрускіт — це ламається лід, який є між волокнами. Насправді зламати річ вкрай важко, для цього треба вивісити на вулицю максимально мокру тканину, з якої буквально стікає вода. До того ж на вулиці повинен бути сильний мороз, як взимку в Сибірі.

Чи варто це робити і чому

Для багатьох людей вивішувати мокру білизну на мороз є не те що звичкою, а навіть традицією - так робили наші бабусі і прабабусі. І вони не скаржилися на такий метод сушіння, речі не ламалися і шкоди здоров'ю це не приносило.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Сало з часничком до борщу: кращі способи засолювання в домашніх умовах

Як повідомляє портал «Знай.иа» Поради від б'юті-блогерів - як повернути блиск і здоров'я навіть самим пошкодженим волоссю

Також «Знай.иа " писав, що Моль не винна: звідки беруться маленькі дірочки на одязі і як їх уникнути