За оцінками спеціалістів ВООЗ, у 2021 році пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 може набути ще більш небезпечного характеру, аніж це було зафіксовано у 2020. Проте людство змогло накопичити масив знань і краще підготуватися до нових викликів.

Про це йшла мова під час прямого включення з виконавчим директором програми ВООЗ у надзвичайній ситуації Майклом Райаном за участі спеціалістів Медичної школи Університету Еморі, що у Атланті (штат Джорджія, США).

"Враховуючи динаміку передачі та деякі проблеми, які ми спостерігаємо, новий рік може бути навіть жорсткішим", - заявив Райан в ефірі трансляції.

Серед факторів, які підштовхують спеціаліста до таких висновків — два нові варіанти вірусу, виявлені у Великобританії та Південній Африці, які продемонстрували вищу заразність.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Райан окремо зауважив, що наприкінці минулого року, у період відпусток, спостерігалося оманливе падіння кількості повідомлень про зараження, що створювало видимість затишшя. наразі у всіх регіонах світу, окрім Південно-Східної Азії, спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації.

Щоб додати трохи оптимізму, Марія Ван Керхов наголосила, що важливо пам'ятати, що світова ситуація набагато краща, ніж була на початку пандемії: “Ми знаємо набагато більше, ніж знали рік тому. Є чим пишатися".

Раніше повідомляли, у Європі вже починається вакцинація, а Україна чекає на милостиню від Китаю.

Знай.uа писав, виплати пенсій та одноразової допомоги у грудні: у ПФУ зробили важливе уточнення.