Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що українці зможуть отримувати так звані COVID-паспорти — документи, що посвідчують факт вакцинації особи і дають їм право на в'їзд до певних країн з меншими обмеженнями.

Про це він заявив в ефірі шоу "Народ проти" на телеканалі "Україна".

У напруженій дискусії з очільником МОЗ гості і експерти у студії змогли обговорити найгостріші питання, пов'язані з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19. Особливо конфліктною стала тема вакцинації. Саме з нею пов'язана і тема отримання COVID-паспортів, які б значно спростили українцям подорожі та працевлаштування за кордоном. Проте, очевидно, отримати документ без вакцинації неможливо, і саме отримання необхідної кількості доз препарату лежить у пріоритетах міністерства.

Максим Степанов, фото з Facebook
Максим Степанов, фото з Facebook

Так Степанов послався на низку проблем, з якими зіштовхнулася Україна при переговорах щодо отримання вакцини, але програму щеплення планують почати реалізовувати вже у лютому, тоді ж вже має стати доступним і отримання Covid-паспортів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Все, що ви говорите про паспорти, про всю решту документів, які будуть отримувати громадяни Європейського союзу, будуть отримувати так само і громадяни України", - заявив Степанов у відповідь на одне з питань журналістів щодо цієї теми.

Нагадаємо, Степанов пояснив, чим небезпечні шкарпетки на локдауні: "Батько карантинізму".

Раніше повідомляли, міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун: що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин.

Як повідомляв Знай.uа, киян попросили "вийти" з метро і маршруток на час локдауна.