У Китаї понад 4800 коробок морозива виявились зараженими Covid-19, влада намагається зв'язатися з людьми, які придбали продукт цієї партії.

Морозиво в Китаї дало позитивний результат на коронавірус, і органи охорони здоров'я з усіх сил намагаються відстежувати людей, які піддались ризику зараження. Про це повідомляє China Daily.

У муніципалітеті Тяньцзінь на північному сході країни було виявлено заражені Covid-19 три зразки морозива місцевого виробництва. Компанія Tianjin Daqiaodao Food Company визначила, що заражено близько 4836 ящиків, з яких 2089 вже запечатано на складі. Ще 1812 штук було відправлено в інші провінції і 935 надійшли на місцевий ринок, але лише 65 було продано.

Морозиво в Китаї дало позитивний результат на коронавірус Фото dailymail
Морозиво в Китаї дало позитивний результат на коронавірус Фото dailymail

Цікаво, що Піднебесна звалила вину за "ковідне" морозиво на Україну і Нову Зеландію.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Представники охорони здоров'я настійно рекомендували покупцям, які взяли одну з коробок по 450 г з сухим молоком з України та сироваткою з Нової Зеландії, записувати свої пересування, щоб можна було відстежувати можливі інфекції", - зазначає видання.

Компанія-виробник відправила на самоізоляцію 1662 своїх співробітники, вони також пройшли тестування.

Медичний працівник вакцинує реципієнта вакциною COVID-19, фото: dailymail
Медичний працівник вакцинує реципієнта вакциною COVID-19, фото: dailymail

Доктор Стівен Гріффін, вірусолог з Університету Лідса, сказав, що позитивний тест морозива, ймовірно, був отриманий в результаті контакту з людьми і був "разовим".

"Швидше за все, це результат проблеми з виробничим обладнанням і, можливо, проблеми з гігієною на заводі", - каже Стівен Гріффін

За його словами, те, що морозиво зроблено з жиру і зберігається при низьких температурах, могло б полегшити виживання вірусу. Але він додав: "Нам, ймовірно, не варто панікувати через те, що кожен шматочок морозива раптово буде заражений коронавірусом".

Нагадаємо, продовж 2020 року мільйони людей по всьому світу працювали над вивченням китайського коронавірусу

Як повідомляв портал Знай.ua, у МОЗ представили план вакцинації від Covid-19 на 2021 і 2022 рік.

Також Знай.ua писав, Степанов назвав дату кінця пандемії в Україні