З сусідньої Російської Федерації, де частенько відбуваються дивні події, прийшли доволі цікаві новини. Так, п'ятничним ранком, 15 січня, над передмістям Іркутська місцеві жителі спостерігали падіння метеорита. Повідомляється, що болід повністю згорів у щільних шарах атмосфери.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів, а також відео, яке вдалося зняти камері відеореєстратора одного з автомобілів. Також дану інформацію підтвердив директор астрономічної обсерваторії ІДУ Сергій Язєв.

Метеорит над Іркутськом, скріншот: YouTube
Метеорит над Іркутськом, скріншот: YouTube

"На відеозаписі видно, що це болід розміром не більше за куряче яйце. Його політ був порівняно повільним. На висоті приблизно 25 кілометрів болід повністю згорів", – розповів фахівець.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

За словами Сергія Язєва, такі небесні вистави відбуваються часто - це ще раз доводить безпеку і надійність земної атмосфери, яка може захистити людей від непроханих гостей з космосу.

Варто також нагадати нашим читачам, що біля австралійського штату Тасманія, який є островом, можна було побачити неймовірне. Так, в середу, 18 листопада, в небі над островом пролетів яскравий зелений метеорит.

Небесну виставу вдалося зняти камері на дослідницькому кораблі RV Investigator. Про це стало відомо завдяки повідомленню держоб'єднання наукових і прикладних досліджень Австралії CSIRO.

Раніше повідомляли, "двійник" челябінського метеорита наближається до Землі: вчені попереджають про небезпеку.

Як повідомляв Знай.uа, вогняний метеорит впав на Землю, перелякані люди встигли все зняти на камеру.

Знай.uа писав, тривожний 2020-й не закінчиться? У небі над океаном пролетів зелений шматок "глибокого" космосу, хтось шле нам привіт.