Чому люди вітають один одного з цим святом

У православ'ї прийнято вітати один одного з тими святами, які найбільш важливі, а особливо з тими, які відображають життя Ісуса або мають якісь основоположні поняття для релігії. В неділю буде Водохреща, а зараз тільки Водохресний святвечір, або, як його ще іноді називають, Голодна кутя. Святвечором він став, тому що день повинен бути пісним перед таким святом і прийнято їсти кутю. Хоча часто воду освячують вже 18 січня.

Водохресний святвечір, фото: kartinki-life.ru
Водохресний святвечір, фото: kartinki-life.ru

Для православних християн свято Водохреща дуже важливе. В цей день Іоанн Предтеча хрестив Ісуса в річці Йордан. Але, що найважливіше, у цей момент Він показав себе, як Син Божий, і на нього зійшов Святий Дух у вигляді білого голуба. Це саме те, чим сильно відрізняється католицтво від православ'я. Адже католики не вірять в Святого Духа. А також вважається, що вся вода 18 і 19 січня стає цілющою, а якщо точніше «такою ж, як води Йордану, коли в них зайшов Син Божий», хоча і справжня свята вона тільки в місці освячення.

Водохресний святвечір, фото: montazhnik02.ru
Водохресний святвечір, фото: montazhnik02.ru

З Водохресним святвечором теж треба привітати, так само, як і з самим Водохрещам. В Україні вітають всіх, але все ж варто переконатися, що людина, якій ви вирішили відправити листівку або вірш, православний християнин.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Листівки і поздоровлення

Мороз лютує за вікном,

Тріщать дрова у пічці,

Освятилася вода

В озері та в річці!

Йордан вийшов з берегів,

Богові вклонився,

Радісно затанцював,

Бо Христос Хрестився!

Водохресний святвечір, фото: Яндекс
Водохресний святвечір, фото: Яндекс

Колись на світанні сам Христос

Хрестився в річці Йордані.

Хай у вашій оселі радість панує,

Христос Охрестився - мир світу дарує,

Щоб мали ви міцне здоровя,

Щоб сповнилися мудрості та сил,

Щоб кожен день уже сьогодні

Лиш тільки радість приносив!