В Україні останніми днями панує особливо морозна погода. Щоб допомогти тим, хто опинився в особливо скрутній ситуації у цей час, серед них особливо — безхатькам, Державна служба України з надзвичайних ситуацій відкрила по всій території України (окрім тимчасово окупованих) пункти обігріву.

Про це повідомляється на офіційній сторінці МВС України у соціальній мережі "Фейсбук", а з переліком адрес таких пунктів можна ознайомитися на сайті ДСНС.

"Нагадаємо, в Україні продовжують роботу пункти обігріву для населення

Лише за минулу добу до пунктів обігріву звернулось 804 людини

Наразі розгорнуто 4 тис. 836 пунктів обігріву. Цілодобово там чергують рятувальники", — йде мова у повідомленні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Пункт обігріву, кадр з відео
Пункт обігріву, кадр з відео

Розглянемо для прикладу ситуацію у столиці України Києві. Як повідомляють у ДСНС, там 18-20 січня все ще очікується дуже низька температура - вночі 17-19 градусів морозу, вдень – до 13-15 градусів морозу. У зв'язку з цим ще з 14 грудня у місті розгорнуто мережу з 33 пунктів обігріву, деякі з яких працюють цілодобово.

"У деяких із пунктів обігріву можна отримати першу медичну допомогу (у приміщеннях є аптечки), випити гарячого чаю, а кілька пунктів мають банки одягу, де за потреби можна взяти собі теплий одяг і взуття.Пункти обігріву населення будуть функціонувати відповідно до погодних умов", - повідомляють на Офіційному порталі Києва.

Нагадаємо, Знай писав, що в Карпатах знайшли туриста з Києва, який загубився ще 6 листопада. 22-річний молодий чоловік через дві доби після зникнення зміг вийти на зв'язок і повідомив, що знайшов дорогу на Рахів. Від допомоги рятувальників та медиків чоловік відмовився.

Також Знай повідомляв, що у Виноградові розшукують 17-річну місцеву дівчинку-підлітка. Останній раз дівчина виходила на зв'язок 8 листопада о 17: 30.

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині правоохоронці розшукують безвісти зниклого пенсіонера, який вийшов з дому і не повернувся.