В окупованому Іловайську 90-річна Клавдія Іванівна лікувала та три тижні переховувала українських воїнів у себе вдома. Жінка показала неабияку мужність, не проявивши ні краплі страху перед вибухами та бойовиками.

Історію сміливої українки розповіли у фільмі, який можна переглянути на YuoTube "Іловайськ 2014. Батальйон Донбас", прем'єра якого відбулася 4 лютого 2020 року та фейсбук сторінці "Що там?".

Іловайська трагедія
Іловайська трагедія

"Ми хочемо, аби ви дізналися історію Клавдії Іванівни з окупованого Іловайська. Ця 90-річна жінка лікувала та три тижні переховувала українських воїнів у себе вдома. Не боялася ані вибухів, ані помсти бойовиків. 2019-го її не стало, і ми можемо розказати цю історію на загал. Дякуємо та шануємо всіх, хто боронить нашу країну. Історія хороброї жінки лягла в основу фільму "Іловайськ". Подивитися можна на офіційній сторінці стрічки.", - йдеться у повідомленні.

Клавдія Іванівна була санітаркою ще у часи другої світової війни. У 2014 жінка врятувала двох українських військовослужбовців, прихистивши їх у своїй квартирі. Хоча поряд з її будинком був блок-пост, захованих бійців бойовики не знайшли.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Історія Клавдії Іванівни, facebook.com/shotam.info
Історія Клавдії Іванівни, facebook.com/shotam.info

Тарас та Євген під час боїв 19 серпня відбилися від групи. Частина їхніх товаришів загинула, а вони були поранені та контужені. З останніх сил вони змогли дістатися до залишеної квартири у багатоповерхівці, де й зустріли свою рятівницю.

Коли хлопці стали на ноги, їх підпільно вивели з окупованого міста. Наступні роки Тарас та Євген таємними каналами передавали Клавдії Іванівні їжу та ліки. У 2019 році жінка відійшла у вічність і стало можливим розповісти про її подвиг.

Історія Клавдії Іванівни, facebook.com/shotam.info
Історія Клавдії Іванівни, facebook.com/shotam.info

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям