У Міністерстві освіти і науки України нагадали про важливість повернення школярів до повноформатного способу навчання. Головне - вчителі переймаються через відсутність очного спілкування з учнями. Також учням старших класів необхідно готуватися до здачі ЗНО та ДПА.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Міністерства освіти і науки України в мережі Facebook.

Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook
Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook

Повернення учнів випускних 9-х і 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним і важливим. Таку думку висловив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, 19 січня, у своєму Telegram-каналі.

За його словами, вчителі мають застереження щодо відсутності очного спілкування з учнями. Також хвилюються батьки та школярі, які протягом поточного навчального року готуються до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Карантин у школі, скріншот: YouTube
Карантин у школі, скріншот: YouTube

"Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на СOVID-19 будуть контрольованими, піднімати питання про повернення школярів 9-х і 11-х класів за парти", - зазначив Сергій Шкарлет.

Він додав, що розглядається питання повноформатного або змішаного навчання для школярів інших класів. Відповідно, тривають консультації з Міністром охорони здоров'я Максимом Степановим і Головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Раніше повідомляли, червоний диплом або проста довідка? У Міносвіти приготували нові правила для випускників.

Як повідомляв Знай.uа, київську Троєщину заполонили школярі на санках: поки вчителі чекають у Zoom.

Знай.uа писав, гроші на "ремонт школи": фахівець розповів батькам, як поставити вчителів на місце.