З Херсонської області прийшли вельми сумні новини. Так, місцева поліція розслідує факт шкільного цькування. У шкільний чат потрапили "інтимні фото" 13-річної учениці, це і спричинило цькування з боку однокласників.

Зрештою дівчинка замкнулася в собі і відмовилася ходити до навчального закладу. Про це стало відомо завдяки інформації прес-служби Нацполіції Херсонської області.

За інформацією копів, випадок стався в селищі Новотроїцьке. У міліцію звернулася мати 13-річної школярки і повідомила, що над її донькою знущаються однокласники.

Поліція, фото: Національна поліція
Поліція, фото: Національна поліція

"Діти створили в месенджері учнівський чат, де принижували дівчинку. Під час перевірки факт кібербулінгу (булінг із застосуванням засобів електронної комунікації) школярки підтвердився", — розповіли в поліції.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Про те, що у доньки виникли непорозуміння в класі, жінка дізналася минулого тижня. Втім, дівчинка довго замовчувала свої проблеми.

"Ще місяць тому в одній із соціальних мереж з дівчинкою почав спілкуватися хлопець її віку. Під час тривалого листування він попросив надіслати її інтимні фото, і вона погодилася. Через деякий час один з однокласників показав дівчинці чат в месенджері, куди її не запросили. У чаті однокласники висловлювалися на адресу дівчинки нецензурною лайкою і розсилали між собою її інтимні фото. Учениця згадала, що саме ці фото вона надіслала новому знайомому в соціальній мережі", - розповіли правоохоронці.

школа, фото: Unian
школа, фото: Unian

Після булінгу дівчинка закрилася в собі, відмовилася ходити до школи і бачитися з друзями. Деякий час батьки дитини намагалися розібратися в ситуації самостійно, а коли це не допомогло — звернулися в поліцію.

Як з'ясувалося, листування в соціальній мережі з дівчинкою вели дві її однокласниці.

"13-річні дівчатка створили аккаунт хлопчика-підлітка і вели листування з ученицею. Потім скріншоти діалогів або фотографій надсилали в учнівський чат, де і сміялися над жертвою", — розповів начальник ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов.

Відносно батьків неповнолітніх кривдниць поліцейські склали два адміністративні протоколи за ст.173-4 кодексу України Про адміністративні правопорушення "булінг (цькування) учасника освітнього процесу". З дітьми, які знущалися над однокласницею, провели профілактичні бесіди.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що в Україні вже два роки діє закон про булінг. Український парламент прийняв законопроєкт № 8584, який визначає поняття "булінг" і вводить адміністративну відповідальність за нього. Під цим словом депутати розуміють шкільне цькування.

Раніше повідомляли, чому українці бідні: експерт розставив крапки над і.

Як повідомляв Знай.иа, у Хмельницькому за знущання над школяркою покарали матір кривдниці - "Били і принижували".

Знай.иа писав, у Хмельницькому банда малоліток влаштувала одногрупниці солодке життя, розбиратиметься поліція.