Кабінет міністрів України має намір підвищити зарплати працівників бюджетних установ. З 1 січня оклади зростуть на 20%, а з 1 грудня - ще на 8,3%.

Проєкт постанови "Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" міститься у порядку денному засідання уряду 20 січня. Оклади збільшуються через підвищення мінімальної зарплати в Україні.

Таким чином планується установити, що з 1 січня 2021 року посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду ЄТС - 2 670 гривень, а з 1 грудня 2021 року - 2 893 гривні.

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Варто нагадати, що зараз посадовий оклад працівника 1-го тарифного розряду становить 2 225 гривень. Таким чином, за 2021 рік оклад зросте на 30%. З 1 вересня 2020 року співвідношення між посадовим окладом працівника 1-го тарифного розряду (2 225 грн) і мінімальною заробітною платою (5 000 грн) складає 44,5%.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"З метою недопущення збільшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника 1-го тарифного розряду і розміром мінімальної заробітної плати у 2021 році (з 01.01.2021 - 6 000 грн, з 01.12.2021 - 6 500 грн), розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, на основі якого обчислюються посадові оклади за всіма тарифними розрядами ЄТС, потребує пропорційного перегляду", - йдеться в документі.

Крім того, уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ. Зокрема вже у січні зарплати вчителів зростуть на 20%. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своєму офіційному телеграм-каналі.

Скрін: Денис Шмигаль / Телеграм
Скрін: Денис Шмигаль / Телеграм

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям