У районі проведення ООС на колишніх позиціях російських збройних формувань і путінських найманців вилучено заборонену зброю виробництва РФ.

На Луганщині поблизу селища Трьохізбенка Новоайдарського району у місцях, де раніше були розгорнуті позиції російських збройних формувань, правоохоронці виявили боєприпаси російського виробництва. Знайдена зброя черговий раз підтверджує присутність на тимчасово окупованій території Луганщини збройних формувань Російської Федерації і поставки країною-агресором озброєння сепаратистам. Про це повідомляє пресцентр ООС.

фото: штаб ООС
фото: штаб ООС

Зазначається, що правоохоронці знайшли бойову протипіхотну фугасну міну натискної дії (ПМН-2) і три фрагменти протипіхотної осколкової міни натяжної дії (ПОМ-2-Р1) після детонації.

Знайдені міни російського виробництва. Засоби ураження такого типу не перебувають на озброєнні Збройних Сил України та застосовуються збройними формуваннями РФ і російськими найманцями на Донбасі.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

фото: штаб ООС
фото: штаб ООС

фото: штаб ООС
фото: штаб ООС

У штабі ООС зазначили, що ця зброя на підставі конструктивних характеристик заборонена міжнародними договорами, зокрема ратифікованою Україною Оттавською конвенцією і Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення.

фото: штаб ООС
фото: штаб ООС

фото: штаб ООС
фото: штаб ООС

фото: штаб ООС
фото: штаб ООС

Отримані речові докази долучено до матеріалів кримінального провадження, яке розслідується за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Протипіхотну фугасну міну натискної дії ПМН-2 знешкодили на місці вибухотехніки ГУ Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, окупанти обстріляли приватний сектор Водяного із забороненої зброї

Як повідомляв портал Знай.ua, хоробрим українським воїнам вручили відзнаки командування ООС

Також Знай.ua писав, герої ЗСУ готуються до нападу ворога по повній