У Києві патрульні затримали п'яного заступник міністра промисловості Віталія Немілостівого, який за кермом "Мерседеса" порушував ПДР. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вже скликає позачергове засідання уряду аби звільнити посадовця.

Про деталі інциденту, який мав місце ще 30 грудня, детальніше розповідає Національна поліція на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Як розповідають правоохоронці, автомобіль виїхав з порушенням на дорогу з одностороннім рухом. Після зупинки авто правоохоронцями виявилося, що водій знаходиться у стані алкогольного сп'яніння.

Затримання Немілостівого, кадр з відео
Затримання Немілостівого, кадр з відео

"Інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, на що він відмовився. Натомість керманич повідомив інспекторам, що він заступник міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України, а також пред’явив відповідне посвідчення підтвердження своєї посади разом із документами для керування транспортним засобом.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Під час розгляду адміністративної справи за порушення правил дорожнього руху, водій підійшов до патрульних, закинув до салону службового автомобіля ключі від свого авто та повідомив, що він йде з місця.

Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг. На що патрульні, згідно зі ст. 45 ЗУ "Про Національну поліцію", застосували до громадянина кайданки", — розповідають правоохоронці деталі інциденту.

Заява Національної поліції стала відповіддю на широкий резонанс, який викликала публікація відео українськими ЗМІ. Саме завдяки йому й стала відомою особа порушника — у заяві правоохоронців ім'я не зазначається.

На записі можна почути характерну манеру спілкування чиновника з характерними фразами: "Я заступник міністра", "Руки прибрав", "А ви знаєте, хто мій дядько", "Поговоріть по телефону" тощо.

На ситуацію вже відреагував Денис Шмигаль.

"В четвер зранку Уряд збирається на позачергове засідання. На порядку денному одне питання — звільнення заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого. Я вже не раз казав — в нашому Уряді немає недоторканих. Ще раз доведемо ці слова діями", — написав прем'єр на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям