На сторінці Державної податкової служби України в соціальній мережі Facebook, 21 січня 2021 року, з'явилася інформація про деякі зміни, які набули чинності з першого числа.

До Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" 13 травня 2020 року було внесено низку змін Законом від 13 травня 2020 року № 592-IX "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Це стосується усунення дискримінації по колу платників, зокрема, в частині звільнення платників від сплати єдиного внеску за себе такого внеску. З першого ж січня 2021 року перелік платників ЄСВ, звільнених від сплати внеску, було розширено. Це стосується і видів пенсійного забезпечення, які дають право не платити такий внесок.

Державна податкова служба України, скріншот: Facebook
Державна податкова служба України, скріншот: Facebook

"Враховуючи викладене, з 01.01.2021 звільняються від сплати за себе єдиного внеску фізичні особи – підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування", — йдеться в повідомленні на сайті Державної податкової служби.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Державна податкова служба України, скріншот: tax.gov.ua
Державна податкова служба України, скріншот: tax.gov.ua

Нагадаємо, повернути червоні дипломи та запровадити пільги для пенсіонерів: Зеленському виставили ряд вимог

Як повідомляв Знай.иа, МОЗ візьме тисячі хворих під особистий контроль до 2030 року: "Скоротить рівень смертності"

Також Знай.иа писав, українці вимагають негайно скасувати тариф на електроенергію і газ, знайшлися докази: "Ще зі школи..."