Міністерство освіти замовило "VIP-прибирання" і авто з водієм - з бюджету "втечуть" мільйони

За часів епідемії COVID-19, зростання цін на продукти харчування та січневого підвищення плати за електроенергію, профільні управління Верховної Ради та Кабміну замовляють абсолютно другорядні речі. При цьому, на все це витрачаються мільйони. Список з годинників, картин, оренда авто VIP-класу цього разу поповнило Міністерство освіти і науки України.

Верховна Рада України, фото: rada.gov.ua
Верховна Рада України, фото: rada.gov.ua

Жодного промаху: Джима виграла першу медаль для України в сезоні на Кубку світу

Лідер збірної України з біатлону Юлія Джима взяла срібло в індивідуальній гонці на 7-му етапі Кубка світу - це перша медаль збірної України в сезоні. Індивідуальні гонки на 15 км на етапі Кубка світу стартували в італійському Антхольці. Юлія Джима чудово відпрацювала на рубежах, закривши всі 20 мішеней. Це дозволило їй зайняти друге місце.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Юлія Джима, фото з вільних джерел
Юлія Джима, фото з вільних джерел

Збільшення у вазі і зростанні: доктор Комаровський назвав головні поради на перший рік життя дитини

Євген Комаровський презентував свою нову книгу. Вона називається "365 порад на перший рік життя вашої дитини". Книга вийшла ще в 2020 році, але Комаровський нагадав, що ніколи не пізно дізнатися щось нове, особливо, якщо це стосується дітей.

Євген Комаровський, скріншот: Instagram
Євген Комаровський, скріншот: Instagram

Повернути червоні дипломи і ввести пільги для пенсіонерів: Зеленському виставили ряд вимог

Українці розмістили петицію на сайті президента з проханням до Володимира Зеленського про повернення форм дипломів і додатків до них з відзнакою, а також про податкові пільги для пенсіонерів. Вони просять "звільнити громадян пенсійного віку від сплати податку на нерухомість".

Університет, скріншот: Youtube
Університет, скріншот: Youtube

МОЗ візьме тисячі хворих під особистий контроль до 2030 року: "Скоротить рівень смертності"

Міністерство охорони здоров'я України за експертної підтримки фахівців галузі, ВООЗ, МАГАТЕ та пацієнтських організацій розробило проект Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року. За словами Степанова, завдяки системному підходу МОЗ розраховує на "істотне зменшення смертності, викликаної онкологічними захворюваннями".

Лікарня, кадр з відео
Лікарня, кадр з відео