На офіційному Instagram-акаунті додатка "Дія" (державних послуг онлайн) з'явилася публікація з інформацією про нові послуги та проекти Мінцифри в 2021 році.

У пості йдеться, що найближчим часом українців чекає "Дія ID", що є сучасним цифровим підписом, який полегшить громадянам отримання послуг онлайн.

"У смартфоні за кілька кліків можна буде отримати КЕП. Ви зможете підписувати документи в смартфоні, отримувати адміністративні та фінансові послуги. 🏡 Зміна місця реєстрації онлайн - наприкінці 2020 уряд прийняв постанову, яка впроваджує експериментальний проект з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі. 🏗 Будівельні онлайн-послуги - початок виконання будівельних робіт і введення в експлуатацію об'єктів класу СС2 і СС3", — написано в підписі до публікації.

"Дія", скріншот: Instagram
"Дія", скріншот: Instagram

Далі перераховуються ще нові майбутні функції програми, серед них автоматична реєстрація бізнесу Для ФОП онлайн, електронний лікарняний і податкові онлайн-послуги. Готуються відповідні зміни до законодавства та оптимізація на переведення в додаток послуг кабінету платника податків.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Дія", скріншот: Instagram
"Дія", скріншот: Instagram

Нагадаємо, українці отримали по 8 тис грн допомоги від держави

Як повідомляв Знай.ua, в Україні змінять порядок прописки та зняття з місця проживання: пояснення Минцифры

Також Знай.ua писав, чекати не можна починати: у Мінсоцполітики пояснили, як і коли працюватимуть накопичувальні пенсії