Влітку 2014 року Донецький аеропорт контролювали українські військові, проте він перебував в оточенні ворога. Для розблокування аеропорту українські військові провели ряд бойових операцій зі звільнення сусідніх селищ.

Там був і начальник бронетанкової служби військового інституту танкових військ Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" майор Владислав Болєлов.

Владислав Болєлов, фото facebook.com/93OMBr
Владислав Болєлов, фото facebook.com/93OMBr

Відомо, що тоді офіцер командував танковою ротою бригади "Холодний Яр". На Т-64 він звільняв Авдіївку, а також утримував Піски та натиск противника на ДАП. Про це повідомляє "93-тя ОМБр Холодний Яр" у соціальній мережі Facebook.

"Коли українські захисники повністю оволоділи Пісками, то змогли прокласти відому "Дорогу життя", по якій техніка почала доставляти боєприпаси та продукти харчування оборонцям аеропорту. Також по цій дорозі здійснювалася евакуація поранених і проводилися ротації "кіборгів". "Дорогою життя" став відрізок шляху з Пісок через злітну смугу до терміналів, де оборонялися "кіборги". Цей шлях прострілювався з усіх сторін та постійно був під прицілом ворожої артилерії і танків", - розповів Болєлов.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, кіборг, який вижив після бійні за Донецький аеропорт, розповів правду: "Другий день народження".

Як повідомляв портал Знай.uа, мужній кіборг прославився подвигом під час запеклої перестрілки з ворогом: "Не злякалися".

Також портал Знай.uа писав, що у Львові вшанували пам'ять легендарних кіборгів: "Бетон плавився, а вони стояли".