Воїн 3-го Окремого полку спеціального призначення "Бугор" потрапив у Донецький аеропорт у квітні 2014-го і зараз розповів свою історію.

Про це пише пресслужба Командування Сил спеціальних операцій ЗС України у соцмережі Фейсбук.

"Напередодні ротації він отримав наказ супроводити колону авто, що вирушала з Кропивницького до Дніпра. Відрядження планувалося недовгим і "Бугор", за його спогадами, сам незрозуміло чому взяв із собою рюкзак з речами, необхідними для бойового виходу. Як виявилося не дарма, адже, з Дніпра його разом з автоколоною відправили у Донецький аеропорт. Де він і провів наступні півроку.", - йдеться у повідомленні.

Донецький аеропорт, кадр з відео
Донецький аеропорт, кадр з відео

Проте, його ротація в аеропорту "Донецьк" завершилася пораненням. Як розповів військовослужбовець, основні сили 3 полку вийшли з аеропорту 1 жовтня. З ними вийшов і медик, "стріляний", з величезним бойовим досвідом.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Залишилися я і "Редут" (командир 3-го ОПСПп). На другому поверсі терміналу ми встановили приманку для ворога - опудало з гранатометом. І там грали в "каруселі". У нас було двоє правосеків, які заряджали нам РПГ-7 і ми з "Редутом" виходили по черзі на балкон та херячили по танках. Як казав "Редут", "грали у танчики". І це, мабуть, було найстрашнішим у моєму житті. Не реактивна чи ствольна артилерія. А оце: вийти проти танку і бачити як його башта повертається у твою сторону. Тоді хотілося взяти чайну ложку і вкопуватися у бетон.", - розповів він.

Проте, воїн знав, що важливо налякати їх. Адже, якщо граната потрапить десь поряд з танком "мехвод смикнеться, автоматика не спрацює і поцілить мимо". "Бугор" згадав день, коли снаряд розірвався в семи метрах від нього. Він навіть запам'ятав, яки вигиналася стіна поруч. Тоді чоловік відлетів до стіни, спершу зрадівши, що живий, адже здавалося, що все "на місці".

Бої за Донецький аеропорт, facebook.com/usofcom
Бої за Донецький аеропорт, facebook.com/usofcom

"Шолом на місці, очі бачать - добре, перевірив язиком зуби, шия на місці. Опускаю очі і бачу дві ноги навиворіт, бачу свої кістки і дивлюся - кишки трохи лежать. Дірка у череві була 23 сантиметри. Навколо цегляний пил, бруд, пісок - така собі каша. Зрозумів, що у мене велика крововтрата і треба швидко викликати підмогу. А в цей час триває бій. У мене залишається пара хвилин, щоб викликати допомогу. Радійка у мене була прилаштована під ліву руку. Аж тут - опа! - а в мене палець на руці відрубаний. У мене була класна кевларова перчатка і в ній окремо бовтався палець (за ці перчатки - окрема подяка моїй дружині). Тоді у мене ледь не сталася паніка. Як же я натисну тангенту і викличу допомогу?", - розповів він.

Пораненому бійцю все-таки вдалося викликати допомогу, його побратим затягнув чоловіка у підвал, де був фельдшер. А згодом з великими труднощами військовослужбовця доправили до лікарні, де його й прооперували, врятувавши чоловіку життя.

Пост ЗСУ, facebook.com/usofcom
Пост ЗСУ, facebook.com/usofcom

Пост ЗСУ, facebook.com/usofcom
Пост ЗСУ, facebook.com/usofcom

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям