Найближчим часом очікується підписання Меморандуму про незмінність тарифів на тепло і гарячу воду.
Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, сьогодні, 25 січня, передає пресслужба Кабінету Міністрів України.
"Україна демонтує залишки радянської системи тарифоутворення і рухається до відкритого ринку — найбільш справедливого інструменту встановлення вартості послуг, тарифів і цін",- заявив Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль, фото: Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль, фото: Кабінет Міністрів України

За його словами, повноцінна робота всіх ринків електроенергії, ринку газу, ринку комунальних послуг — це фундаментальна реформа, яку проводить уряд.
Відомо, що ринкова ціна на газ формується на світових біржах і розраховується на Українській біржі.
Також, прем'єр-міністр повідомив, що готується меморандум, який стосується тарифів на централізоване опалення та гаряче водопостачання. Над його розробкою працює уряд спільно з профільним Комітетом Верховної Ради, народними депутатами, офісом Президента, Асоціацією міст України.
Підписання Меморандуму має відбутися вже найближчим часом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Якщо за газ платити дорого, можна змінити постачальника: інструкція від Міненергетики. В Україні завдяки реалізації проекту ринку газу побутові споживачі тепер можуть змінювати Постачальника натурального палива.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Франківчани повстали проти недбалості комунальників, платіжки-захмарні:"беруть цифри з неба". В Івано-Франківську скаржаться на місцеве теплокомуненерго, яке за словами городян невідомо як нараховує тарифи.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також «Знай.иа " писав, що Шмигаль розповів про оформлення субсидії та компенсації за тарифами. Він обіцяє, що таким чином користувачі субсидій не відчують подорожчання комуналки в січні.