В Україні упродовж тижня 25—31 погода дивуватиме контрастами. Після дощів і снігу можна буде побачити ясне небо, а температура коливатиметься від морозів до більш ніж відчутного плюсу.

Прогнозом погоди на тиждень ділиться Український Гідрометцентр.

Так, температурний максимум за цей період сягатиме +12 +17 градусів Цельсія, однак настільки тепла погода в понеділок спостерігатиметься лише в Криму.

У найближчі три доби в Україні часом невеликий та помірний дощ і мокрий сніг, завтра у західних областях значні опади. На дорогах країни місцями ожеледиця. Вітер південний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, пориви до 15-20 м/с.

Температура у вівторок січня триматиметься вночі 0-5° тепла, вдень 3-8°, на півдні до 10° тепла, в західній частині, 26-27 січня в більшості областей вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла (вночі 27 січня 1-6° морозу). В Карпатах завтра значний сніг, температура протягом доби 0-5° морозу; у наступні дві доби без істотних опадів, температура вночі 7-12°, вдень 4-9° морозу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Зображення Гідрометцентр
Зображення Гідрометцентр

Вже з середи слід очікувати похолодання і помітних опадів в інших регіонах. Сніг буде у Центральній та Східній Україні, а ось на Заході буде хмарно, але сухо.

Зображення Гідрометцентр
Зображення Гідрометцентр

А вже у четвер сніг пошириться на майже всю територію України окрім Криму.

Зображення Гідрометцентр
Зображення Гідрометцентр

У п'ятницю ж морози продовжать наступати — якраз для того, щоб трохи відступити на вихідні.

Зображення Гідрометцентр
Зображення Гідрометцентр

Зображення Гідрометцентр
Зображення Гідрометцентр

Також у Гідрометцентрі звернули увагу на кліматичну аномалію в Києві — тут був зареєстрований черговий температурний рекорд, який вкотре ілюструє загрозу глобального потепління.

"За даними спостережень метеостанції Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського 24 січня у Києві вперше за 141 рік середньодобова температура повітря становила +4,4°С, що на 0,6°С вище рекордного значення температури для цього дня 1971 року. Кліматична норма (1991-2020 рр.) перевищена на 9,1°С, що відповідає погоді початку листопада. Максимальна температура у столиці піднялась до +8,6°С, таким чином перевищивши попередній рекорд для цього дня далекого 1899 року на 0,2°С", - стверджують метеорологи.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на січень 2021 року