Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив українців, що тарифи на тепло і гарячу воду найближчим часом підвищувати не будуть.

Таку заяву глава українського уряду зробив з трибуни Верховної Ради. Він додав, що стосовно цього питання з місцевою владою досягнуто взаєморозуміння.

Зокрема, за словами Шмигаля, підписано меморандум, згідно з яким тариф на гарячу воду та опалення не зростатиме до кінця опалювального сезону. Крім того, людям не будуть нараховувати штрафи або пеню за прострочення. Також найближчим часом домогосподарствам компенсують витрати на електроопалення.

Максим Степанов і Володимир Вітренко, кадр з відео
Максим Степанов і Володимир Вітренко, кадр з відео

Під час запитань до уряду у Верховній Раді у Дениса Шмигаля поцікавилися, чому дешевим "блакитним паливом", яке у великих обсягах закачали у вітчизняні сховища, не можна збалансувати витрати населення. Також прозвучало питання щодо конкретного обсягу і ціни, за якою було здійснено закупівлю.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Денис Шмигаль звернувся з цим питанням до в. о. міністра енергетики. Однак, Володимир Вітренко втік від конкретики, зазначивши лише, що перед зимою 20-го року газ коштував дорожче, ніж цього літа.

Він додав, що восени позаминулого року Україна готувалася до газової війни з Росією. Однак цього року "блакитне паливо" було закуплено в малих обсягах. Він також заявив, що восени українцям пропонували купити газ по 4,70. що дозволило б споживачам заощадити.

Нагадаємо, "Привітай президента платіжкою": ексклюзивний репортаж з мітингу на день народження Зеленського

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям