В Україні за помилковий виклик екстрених служб порушників хочуть штрафувати на 10 тисяч грн.

Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт про підвищення штрафів за порушення пожежної безпеки. "За" прийняття рішення свій голос віддали 265 народних обранців.

Згідно з документом, за використання протипожежної, аварійно-рятувальної та іншої спецтехніки, засобів пожежогасіння не за призначенням, порушення в їх установці штраф для громадян - 510-1700 грн, для посадових осіб і підприємців - 850-3400 грн (зараз 8,5-119 грн і 34-170 грн відповідно).

Пожежники, фото: ДСНС
Пожежники, фото: ДСНС

Крім того, за роботу без декларації відповідності матеріально-технічної бази бізнесу загрожує штраф 2550-3400 грн. Свідомо неправдивий виклик екстрених служб каратиметься штрафом у розмірі 3400-10 200 грн замість 51-119 грн.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Також передбачається чималий штраф за невиконання приписів, розпоряджень і постанов посадових осіб у сфері техногенної та пожежної безпеки, створення перешкод для їх діяльності. Його розмір становить 1020-3400 грн для посадових осіб і 1700-8500 грн для ФОП.

Пожежна бригада, скрін відео
Пожежна бригада, скрін відео

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям