На сайті президента з'явилася петиція, в якій закликають заборонити соціальну мережу TikTok в Україні.
Автор петиції є Сергій Мазур.
Соціальна мережа TikTok - додаток для створення і поширення коротких відео. Сервіс був запущений у вересні 2016 китайською компанією ByteDance. Це найпопулярніша платформа для коротких відео в Азії, яка поширилася на інші частини світу і швидко набирає популярність. Додаток дозволяє користувачам створювати музичні, танцювальні, комедійні та інші відео тривалістю до 15 секунд. Кількість користувачів програми досягла понад 1 млрд користувачів з 170 країн світу.

На думку автора петиції, більшість відео в TikTok не містять
інтелектуального сенсу і не сприяють розумовому розвитку, що може сприяти деградації користувачів соцмережі.

TikTok, gizchina
TikTok, gizchina

"Згідно з даними Globalwebindex, 41% користувачів є особами у віці від 16 до 24 років. Тому, в першу чергу, контент TikTok може впливати негативно на молоде населення України",- вважає Сергій Мазур.


Також стало відомо, що 17 грудня 2020 року TikTok заблокував хештег "АТО". З топів переглядів зникли всі відео російсько-української війни, докази російської агресії, а також всі відео, де був записаний цей хештег отримали приховане блокування. При цьому позначки #ДНР, # ЛНР, #ЛДНР і #Новоросія все ще функціонують.


"Виходячи з вищесказаного, не можна бути впевненими, що контент соцмережі є безпечним для громадян України і може нести загрозу. Тому, прошу заблокувати соцмережу TikTok на території України",- написав автор петиції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Діти захопилися іграми з удушенням на камеру, новий "челендж": як уберегти свою дитину

Як повідомляє портал «Знай.иа» Королева TikTok Діна Саева попрощалася з фанатами через проблеми зі здоров'ям: "Я не хочу туди"

Також «Знай.иа " писав, що TikTok посилює батьківський контроль по відношенню до неповнолітніх

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще