Питання розглянули 28 січня

Смертельні випадки, зареєстровані у кількох країнах після вакцинації від коронавірусу, насторожили сотні тисяч людей у всьому світі. Та, схоже, тільки не українських політиків – сьогодні у Верховній Раді був проголосований законопроект №4613, що дозволяє використовувати на території Україні вакцини, які не пройшли третю стадію випробувань – у так званому "режимі екстреного використання".

Медичний працівник вакцинує реципієнта вакциною COVID-19, фото: dailymail
Медичний працівник вакцинує реципієнта вакциною COVID-19, фото: dailymail

Прийняли за основу – завтра друге читання

Мова йде про "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов'язання".

"Лікарський засіб, що подається на державну реєстрацію під зобов'язання, може відпускатися закладами охорони здоров'я тільки за рецептом та, у певних випадках, застосовуватися тільки під суворим медичним наглядом, зокрема у лікарні, а у випадку відпуску радіофармацевтичних препаратів – кваліфікованим спеціалістом", - йдеться в положеннях документу.

Законопроект № 4613 - скріншот
Законопроект № 4613 - скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

карантин в Україні, фото unian
карантин в Україні, фото unian

"За" прийняття Проекту Закону проголосувало 312 народних депутатів.

Законопроект № 4613 - скріншот
Законопроект № 4613 - скріншот

Аби обговорити можливі "мінуси" та деталі змін, які потрібно внести до положень потенційних змін в Законі, керівники фракцій та депутатських груп разом із Головою Парламенту відлучалися на нетривалу бесіду.

Вони домовилися доопрацювати його і 29 січня прийняти в цілому.

"Сьогодні я дам доручення Комітету розглянути та внести необхідні правки до законопроекту і завтра його проголосуємо. Але я, як завжди, чекаю листа від депутатських фракцій та груп", - зазначив Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Які саме будуть внесені правки до законопроекту до моменту розгляду у другому читанні, поки невідомо.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.