В Україні у 2020 році скоєно 7654 самогубства. Це менше, ніж у 2019 році - тоді звели рахунки з життям 7730 українців. Названо області, де найбільше людей здійснювали самогубство.

Згідно з даними МВС, наданими виданню Chas.News, в східних регіонах сталося більше самогубств, ніж у західних. Цьогоріч в лідерах за кількістю суїцидальних випадків Дніпропетровська область - тут 745 осіб звели рахунки з життям. У Харківській - 597, Одеській - 523, Запорізькій - 500, Київській - 461, Донецькій - 450.

Страшне самогубство у Києві, фото: Апостроф
Страшне самогубство у Києві, фото: Апостроф

Водночас найменше самогубств було у Тернопільській області, тут наклали на себе руки 108 осіб. Психолог Аліна Даневич пояснила, що на психічний та емоційний стани українців вплинули соціально-економічні фактори пандемії коронавірусу. За її словами, великі економічні кризи спричиняють сплеск самогубств.

Як зазначають фахівці, основні причини самогубств - це депресія, фінансові проблеми, сварки з рідними, непорозуміння з однолітками, а з 2020 року додався і коронавірус. Експерти відзначають, що в групі ризику знаходяться підлітки 12-19 років, а також дорослі люди до 45 років.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Людям в такому стані психологи радять частіше спілкуватися з рідними і друзями і в жодному разі не приховувати свої справжні емоції.

Статистика, Chas News
Статистика, Chas News

Нагадаємо, викладачка поскаржилася на "цькування" через українську мову: "Відчуваю себе росіянкою". Невдоволена українською мовою викладачка поскаржилася на цькування

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн - навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям