Професорка Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко публічно розкритикувала новий закон про мову і поскаржилася на цькування.

Викладачка університету заявила про цькування, погрози і звільнення через "політику". Щобільше, Євгенія Більченко назвала Україну тоталітарною державою. Скандальне відео опублікували "News_Kiev" в соціальній мережі Інстаграм.

"В понеділок керівництво мого університету має намір мене звільнити і погрожує мені звільненням на основі моїх політичних поглядів. Всупереч статті 34 і 161 Конституції України. Я українка. Я двомовна. В однаковій мірі російськомовна та україномовна. Я громадянка України, яка відчуває себе росіянкою і має російську ідентичність.", - заявила вона.

Євгенія Більченко, кадр з відео
Євгенія Більченко, кадр з відео

Зокрема, жінка оприлюднила низку скандальних заяв як "представниця російської цивілізації" на своїй фейсбук-сторінці. Вона також звернулася до президента України Володимира Зеленського зі скаргою про порушення її конституційних прав.

Популярні новини зараз
Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Мене цікавить питання: чи дотримуються Конституції України, виходячи з ваших наполегливих рекомендацій у вашій новорічній промові, громадяни, які цькують мене за національною та політичною ознакою за вільне висловлення своєї думки у мережі. Я зараз переживаю колосальне інформаційне цькування, моральні і фізичні погрози. А також погрози звільнення і позбавлення мене - професора, вченого і публічної особи, письменника, громадянина України - різних засобів існування.", - заявила вона.

Щобільше, Євгенія Більченко у зверненні до Володимира Зеленського наголосила, що у цій справі є антиправові дії і справжня політична корупція.

Викладачка поскаржилася на цькування, instagram.com/news_kiev
Викладачка поскаржилася на цькування, instagram.com/news_kiev

"Володимир Олександрович, люди, які це роблять чи ставляться вони з повагою особисто до вас? І чи ставляться вони з повагою до Конституції України? Чи ми маємо справу з антиправовими діями і справжнісінькою політичною корупцією, яка поширюється не лише в середовищі вуличних радикалів, але також і в освітніх і урядових організаціях України які курують нашу освіту. Подумайте про це, подумайте про 75% громадян України, які вас вибирали. І подумайте про те, як ставляться до ваших слів, якщо я опинилася в такій ситуації", - заявила викладачка.

"І це професорка національного університету (повинна бути по ідеї smart і flexible), а не ось це ось все. Тільки показує свій рівень, мені здається, її студенти теж не долюбляють 😆 Говори з подругами в кафе російською, але в університеті, будь добра, викладай українською!", "А чому СБУ не зайнялося цією громадянкою? Тим більше вона сама говорила, що у неї є друзі в армії лднр...", "С*ка ще і не подобається щось!!! На х*й в рашу...", "О «рускоязічних ущемляют»", "Яка Мацква, нехай до друзів в днру їде вчити 😁", "Якщо вона себе відчуває російською, їй нема чого робити у викладацькому складі Національного університету., - коментують невдоволені користувачі мережі.

Коментарі, instagram.com/news_kiev
Коментарі, instagram.com/news_kiev

Коментарі, instagram.com/news_kiev
Коментарі, instagram.com/news_kiev

Коментарі, instagram.com/news_kiev
Коментарі, instagram.com/news_kiev

Коментарі, instagram.com/news_kiev
Коментарі, instagram.com/news_kiev

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям