На сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про Василя Онуфрійовича Омеляненка, який пішов з життя на 96-му році життя 28 січня 2021 року.
Він був видатним українським гончаром, а також майстром зооморфних скульптур і глиняної іграшки.

"Колектив Міністерства культури та інформаційної політики висловлює найщиріші співчуття рідним і близьким майстра", — йдеться в публікації МКІП.

МКІП про смерть Омеляненка, скріншот: Facebook
МКІП про смерть Омеляненка, скріншот: Facebook

Василь Омеляненко народився в бідній селянській родині, яка не мала свого будинку і винаймала житло у односельців. Після війни він отримував середню освіту у вечірній школі і після цього вся його життя і художня творчість були пов'язані з заводом.

"Він сам і його твори брали участь у численних виставка і конкурсах, як на Україні, так і за кордоном: у Бельгії, Канаді, Японії, Болгарії, Югославії, Польщі, США, Норвегії, Великобританії та інших країнах світу", — йдеться в Wikipedia.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

За життя йому вдалося стати заслуженим майстром народної творчості УРСР, отримати премію імені Данила Щербаківського у 1995 році та Державну премію України імені Тараса Шевченка за цикли творів опішненської кераміки.

Нагадаємо, 26-річний актор наклав на себе руки, нація в жалобі через загибель молодого таланту

Як повідомляв "Знай.ua", в Чернівцях помер всесвітньо відомий музикант, його труба змушувала сміятися і ридати: "Великий друг"

Знай.ua писав, коронавірус здолав зірку радянського кіно: в СРСР його вважали секс-символом