З 2019 року в Україні існує процедура визнання фізичної особи банкрутом.

Тому існує легальна процедура, як взяти в борг грошові кошти і через деякий час визнати себе банкрутом, списати всі борги і почати нове життя. Однак звучить це все "казково".

Початок процедури визнання себе банкрутом можливий лише при загальній сумі боргів, яка повинна перевищувати 180 тисяч гривень — 30 МЗП (мінімальних заробітних плат) станом на 1 січня 2021 року. Але і при наявності інших вимог — боржник не погашає кредити і не здійснює платежі протягом більше двох місяців; державним або приватним виконавцем винесено постанову про відсутність у боржника майна до стягнення; повинна бути подана декларація про доходи за три роки з інформацією про доходи і майно боржника і членів його сім'ї перед заявою. Вони не повинні перевищувати 180 000 грн.

Банкрутство, скріншот: Youtube
Банкрутство, скріншот: Youtube

Процедура банкрутства складається з 2 стадій — реструктуризація боргів і визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів. Завдяки їй припиняється нарахування штрафних санкцій і відсотків за кредитами, термін виконання всіх грошових зобов'язань боржника вважається таким, що наступив і вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Однак для того щоб стати банкрутом, буде потрібно багато грошей. Ще до початку суду потрібно внести гроші на зарплату арбітражному керуючому, а це 11 350 за кожен місяць роботи і мінімум ще за 3 потрібно буде заплатити заздалегідь. Це чорна мітка на кредитній історії. Після банкрутства банки навряд чи схвалять Вам навіть невеликий кредит.

Мітинг ФОП, скріншот: Youtube
Мітинг ФОП, скріншот: Youtube

Нагадаємо, ФОПи залишаються на Майдані на всі свята, протести не вщухають: "Новий рік буде наш!" - ексклюзивні кадри

Як повідомляв "Знай.ua", в Києві розлючені підприємці зіткнулися "лобами" з силовиками, обстановка загострюється: є постраждалі

Знай.ua писав, в Києві бунтують підприємці, центр столиці оточений силовиками: сподіваються "дотиснути" до Нового року