Постраждалим від підвищення тарифів на електроенергію українцям уряд має намір виділити по тисячі гривень.

Від цього підвищення постраждали практично всі українці, проте найсильніше відчули зростання цін саме громадяни, які використовують електрику для опалення житла.

Була розроблена схема компенсації для населення. Зі спеціального фонду держбюджету виділятиме понад 1,4 мільярда гривень, які отримає Мінсоцполітики, адже саме це відомство і займеться спрямуванням коштів на виплату компенсації. Її зможуть отримати люди, які проживають в житлових будинках, обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (це стосується і сільської місцевості). Також громадяни, які проживають у багатоквартирних будинках не газифікованих природним газом. У них не функціонують системи централізованого теплопостачання.

Мова ще йде і про багатодітні сім'ї, і про дитбудинки сімейного типу. Громадянин, який отримає компенсацію від держави і платить податки, зможе не вносити суму компенсації в декларацію. І мова йде не про видачу грошових коштів на руки. У Міністерстві соціальної політики складуть список громадян і він буде переданий постачальникам електроенергії, які включать компенсацію в подальшу оплату послуг.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, українці отримають компенсацію за опалення: у Мінсоцполітики перерахували пільговий тариф

Як повідомляв "Знай.ua", медикам і вчителям Харкова почали видавати "коронавірусну" надбавку: "Перехворієте - заплатимо"

Знай.ua писав, кияни, які гріються "від розетки", отримають компенсацію від держави