Вінегрет салат не лише смачний і красивий, але й дуже корисний — рідко де можна зустріти поєднання таких різноманітних "зимових" овочів. Однак багатьом не подобається необхідність відварювати інгредієнти, щоб потім їх почистити й нарізати — все це може зайняти за підсумком кілька годин. Але є і швидший спосіб — приготувати вінегрет на сковорідці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Буряк (середня) - 1 шт
- Морква (середня) - 1 шт
- Картопля (середні) - 2 шт
- Огірок маринований - 1 шт
- Капуста квашена - 150 г
- Горошок консервований - 1 банка
Заправка:
- Олія - 3 ст. л.
- Гірчиця (французька) - 1 ч. Л.
- Лимонний сік - 1 ст.л.
- Сіль - 1/2 ч. Л.
- Цукор - 1/2 ч. Л.
Приготування:
Картопля, буряк, морква нарізаємо дрібними кубиками. У глибоку сковороду наливаємо 3 ст. л. рослинної олії, додаємо порізану кубиком буряк, добре перемішуємо (щоб кожен шматочок буряка був покритий маслом). Зверху викладаємо морква (не перемішується !!!). На морква - порізану картоплю.
Наливаємо 5 (!!!) ст. л. води, закриваємо кришкою, ставимо на максимальний вогонь, доводимо до кипіння (як на кришці з'являться крапельки води. Далі кип'ятимо 3 хв. Вогонь відключаємо, прибираємо сковороду в сторону, кришку не відкриваємо! охолоджуємо повністю.
Готові і остиглі овочі викладаємо в чашу. Дрібно порізану цибулю, відціджену квашену капусту, консервований горошок, порізану кубиком огірок.
Вміст заправки додаємо до салату. Добре перемішуємо, даємо постояти кілька хвилин (щоб сіль і цукор повністю розчинилися) прибираємо в холодильник на кілька годин.
Нагадавши, побалуй своїх рідних смачним сніданком, хрусткі сирні слойки сподобаються і дорослим і дітям.
Як повідомляв "Знай.uа", паличка-виручалочка для господині: як швидко приготувати торт в мікрохвильовці.
Також "Знай.uа" писав, що як приготувати торт без борошна за 5 хвилин.