Через пандемію та карантин ми практично перетворилися на домосідів. Це неабияк вплинуло на імунітет більшості людей, який взимку і без того страждає від надмірного навантаження. Де ж взяти сили та як відновитися за короткий час?

Як підвищити імунітет: топ перевірених порад

Корисні звички

Кава, фото: Київ без цензури
Кава, фото: Київ без цензури

Намагайтеся починати свій ранок не з кави. Спочатку треба "запустити" свій організм на перетравлювання їжі, а кава на пустий шлунок буде тільки бомбою сповільненої дії. Для цього візьміть шматок лимону, вичавіть його сік у склянку теплої води (кип'ячену, але охолоджену до кімнатної температури), на краєчку ножа відмірте солі і додайте у напій. Ретельно розмішайте і киньте зверху шкірку лимона, з якого вичавили сікю Випивайте одразу, як прокинулися. А вже за 25-30 хвилин після цього можна і "вдарити по каві".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Лимонний напій, фото: gettyimages
Лимонний напій, фото: gettyimages

Якщо у вас проблеми зі шлунком, нервовою системою, чи шкірою обличчя, візьміть на озброєння інший ранковий ритуал. За півгодини до кави, або чаю візьміть запарене насіння льону (продається у кожній аптеці, коштиує копійки), насипте його у склянку і залийте кефіром низької жирності (від 0.5 до 2.5, не більше).

Усе це ретельно перемішайте і випивайте щодня протягом кілької тижнів. Результат не змусить себе довго чекати.

Правило 60 хвилин

Стрес, головний біль, ілюстративне фото: pixabay.com
Стрес, головний біль, ілюстративне фото: pixabay.com

Багато хто перейшов у режим віддаленої роботи, вплинуло й розділення України на "червоні" зони під час карантину. З цієї причини інтернет замінив нам усе: живе спілкування, мрії, усе перекочувало у соціальні мережі. Візьміть собі за правило 60 хвилин на день мінімум проводити без гаджетів. Вимкніть телевізор, чайник, праску - усі електричні прибори, які є у домі, можуть створювати шуми, або відволікати вас. Якщо не вистачає сили волі втриматися, робіть це "примусово": складіть список речей, які ви хотіли почитати, з ким хотіли поспілкуватися і що планували зробити, але постійно відкладали.

За ці 60 хвилин на день почніть виконувати потроху заплановане. І психіка буде в нормі, і справ накопичених зменшиться.

Користуйтеся природними стимуляторами

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео

Не витрачайте зайвих грошей на заспокійливе, чи косметику, є купа природних аналогів. Ви може придбати масла мигдалю, чи персику, і тим самим замінити собі дорогий крем. Зморшки почнуть зникати, а якщо робити масаж обличчя та тіла природними маслами на ніч, то спати ви будете, як маленька дитина. Робіть ванночки для ніг з дубово кори, раз на тиждень можна для профілактики полоскати горло травою шавлії - все це у вільному доступі на полицях аптек.

Різноманіття раціону

Корисні продукти харчування, скріншот YouTube
Корисні продукти харчування, скріншот YouTube

Не з нашими зарплати думати про різноманіття, скажете ви і матимете рацію. Але можна зробити простіше. Позбудьтеся звички : "зварю каструлю борщу чи каші і буде на два дні". Готуйте порційно, меньше, але щоразу різне. Вітамінів достатньо не тільки в екзотичних фруктах, як вам може здаватися. Додайте у своє меню бобові, капусту (можна навіть квашену, якщо лишилися запаси консервації), пийте не менше 2 літрів води на день за 20 хвилин до їжі і 20 хвилин після обіду чи вечері.

Правильний сон

Подушки: види
Подушки: види https://www.pexels.com/ru-ru/

Спіть виключно у темноті, вимикайте світло і закривайте вікна. Очі за день дуже сильно втомлюються, а додаткове світло тільки шкодить їм. Не читайте на ніч повідомлення у ліжку. Краще посидіть на кухні з телефоном, перевірте усе, що потрібно, але у спальні нехай це буде для вас табу - відпочинок на те і відпочинок, щоб відновлювати сили. І будьте здорові!

Нагадаємо, стартувала реєстрація на ЗНО.

Як повідомляв Знай.ua, вчительку і матір трьох дітей пожирає безжальний рак.

Також Знай.ua писав, що економіст пояснив, чому українці ризикують лишитися без пенсій.