У лютому день стає довшим майже на дві години. Відчутно пригріває сонечко. Починається крапель, з дахів сповзають залишки снігу. До того ж Лютий багатий на обряди і народні прикмети.

Свята Тимофія Напівзимника (4) і Ксенії Веснопровісниці (6) нагадують господарям, що час перевірити запаси кормів для худоби: чи вистачить до першого весняного випасу.

☝Пасічникам слід послухати, як поводяться бджоли. Якщо гудуть тривожно, варто підгодувати. У вулику тихо — крилаті трудівниці почуваються добре.

Якщо на Оксани погожий день, небо безхмарне або хмари пливуть високо, гарна погода утримається до кінця місяця. Якщо вранці після нічного приморозку візерунки на шибках тягнуться вгору — наближається похолодання, а якщо вниз — до відлиги. Теплі сонячні дні на Тимофія й Оксани віщують ранню весну.

Стрітення Господнє завершує великі зимові свята. Вважають, що цього дня зима зустрічається з весною. У церквах парафіяни освячують воду і свічки. За давнім повір’ям, стрітенська свічка боронить обійстя від руйнівної грози і блискавки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, нумерологічний прогноз на рік Бика за датою народження, що приготувала тобі доля в 2021-му.

Як повідомляв "Знай.uа", дівчина здійснює дивні обряди на перехрестях, місцеві в жаху.

Також "Знай.uа" писав, що містичні Карпати "ожили" на столітніх фото, як розважалися і працювали гуцули в серці гір.