Варто нагадати нашим читачам дуже сумну новину, яка буквально шокувала українців. Творчий світ нашої країни втратив великого режисера Сергія Проскурню. Його серце зупинилося в понеділок, 1 лютого, на 64-му році життя.

Вшанувати пам'ять, і висловити слова співчуття вже встиг популярний український музикант і колишній політик Святослав Вакарчук.

Про це Святослав Вакарчук написав у себе на сторінці в мережі Instagram.

Публікація Святослава Вакарчука, скріншот: Instagram
Публікація Святослава Вакарчука, скріншот: Instagram

"Помер Сергій Проскурня, видатний український режисер... він був одним з тих, хто творив автентичну і разом з тим сучасну Україну. Дуже велика втрата для всіх нас..", - написав Святослав Вакарчук.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сергій Проскурня (праворуч) / фото: Facebook
Сергій Проскурня (праворуч) / фото: Facebook

Також варто зазначити, що Сергій Проскурня помер у понеділок, 1 лютого, у віці 63 років. На даний момент причини його смерті не розголошуються, проте український політик Ірина Подяляк зазначила, що режисер помер раптово.

Відомо, що Сергій Проскурня є театральним режисером, продюсером і був лауреатом премії Національної Спілки театральних діячів України "Експеримент". У 2014 він випустив фільм з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка: "Тарас Шевченко. Ідентифікація". Сергій також зрежисував ораторію "З нами Бог", яку було присвячено героям Небесної Сотні і військовим, які захищають Україну на сході.

Також слова співчуття і справжньої скорботи висловив відомий український телеведучий Костянтин Грубич: "Яка ж вона все ж різка і несподівана... Смерть... Уже вимикав комп'ютер, коли бабааах!... ааах... ооох... Чому? Як ? ПРОСКУРНЯ... Я ж якийсь місяць тому не дочекався його в кафешці біля Золотих Воріт, щоб передати книгу "Смачна країна" з автографом для його мами пані Емілії. Тому Сергій Новий рік хотів зустріти з мамою, в рідних Черкасах, а там же в книзі ціла глава про нього і рецептура золотого варення. Не дочекався тебе, тому що ти застряг в київських заторах...".

Публікація Костянтина Грубича, скріншот: Facebook
Публікація Костянтина Грубича, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, помер відомий український режисер: "Розривається серце".

Як повідомляв Знай.uа, важке захворювання обірвало життя легендарного Прикарпатського священика.

Знай.uа писав, у Львові помер колишній депутат і військовий медик.