В ООС розповіли про мужнього інженера, який зберігає Україну від ворогів з часів початку бойових дій на сході.

Детальніше про це пише прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

Військовий Вадим з 18 років знає, що таке бойові дії. Свій шлях він почав зі строкової служби, по закінченню якої підписав контракт зі Збройними силами України. За кілька років він пройшов шлях від солдата до лейтенанта, від командира відділення – до командира роти.

Вадим облаштовував блокпости під обстрілами ворога в 2014-му, виходив з оточення під Іловайськом і ходить на території, які були тільки звільнені. Незважаючи на такі труднощі воїн ніколи не здавався і не говорив: "Досить... Це вже не моя війна...".

Вадим вибрав для себе досить складну і небезпечну військову професію-інженер. На питання про те, чи шкодував він колись про свій вибір, військовий з жартом відповідав: "Я просто завжди любив великі машини, а знайти більше, ніж БАТ і ІМР непросто". У той же час товариші по службі Вадима заявляють, що людину, яка також добре розбирався б в машинах, знайти складно.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Ніякого секрету тут немає, – пояснює Вадим. – Хіба в тому, що роблю те, що мені до душі. Коли прийшов служити в підрозділ, було цікаво: дивився, розпитував, спостерігав за тим, як працюють досвідченіші, одним словом, вчився. І виявилося, що керувати 46-тонною машиною не так і важко".

Крім того, що Вадим з важкою технікою "на ти", він користується неймовірним авторитетом у побратимів. Як сам військовий, так і його товариші по службі приховують головне: військові інженери – це люди, які завжди йдуть на незнайомі території попереду всіх підрозділів. Вони повинні добре володіти не тільки точними науками, а й інженерію по мостах, дорогах і будівлях. Знати тактику дій піхоти, артилерійських та інших підрозділів, з якими взаємодіють.

Вдома Вадима з нетерпінням чекає 4-річний син Ярослав. Коли він підросте і запитає батька про війну, йому буде що розповісти.

Нагадаємо, що медик наполіг, щоб його з спокійної лікарні взяли на передову.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Донбасі таємниче зник український військовий, побратими в жаху.

Також Знай.иа писав, що українських захисників нагородили за те, без чого не буває перемоги.