У Московському зоопарку бабаки відмовилися виходити зі сплячки в День бабака.

Детальніше про це пишуть росЗМІ.

У багатьох країнах світу 2 лютого традиційно відзначають День бабака. Вважається, що саме в цей день бабаки повинні виходити із зимової сплячки. Якщо вони вилазять з норок і починають вже шукати їжу, то це говорить про наближення весни. Однак, якщо гризуни прокидаються і ховаються назад в нірках, то незабаром прийде нова хвиля холодів.

Що цікаво, в цьому році в Московському зоопарку бабаки навіть не прокидалися – тварини так і продовжують спати в своїх нірках, ігноруючи свято. В установі пояснили, що в США і в Росії живуть різні види бабаків: Американський Бабак – Лісовий, а Російський – степовий. Для останнього характерна більш довга сплячка, яка може тривати від 3 до 6 місяців.

"крім того, в наших широтах на початку лютого зазвичай ще абсолютно зимові температури. Навіть якщо починає пригрівати сонечко, то для бабаків це ще не привід вибратися зі свого глибокого сну. Цього року наші бабаки залягли в сплячку в кінці вересня - початку жовтня", - зазначили співробітники зоопарку.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Фахівці заявили, що гризуни встигли набрати достатню кількість ваги для зимової сплячки і облаштувати нору для підтримки оптимальної температури. Зазвичай, бабаки в Московському зоопарку сплять до березня.

Нагадаємо, що під Харковом у Гайдарах на біостанції Каразінського університету розбудили бабака Тимку ІІІ щоб дізнатися, якою буде весна цього року.

Як повідомляв портал Знай.иа, за тиждень у заповіднику Асканія-Нова загинули понад 180 червонокнижних сірих журавлів.

Також Знай.иа писав, що у Києві Щур-нахабка розігнала покупців супермаркету по домівках.