Захворюваність на коронавірус йде на спад. Кількість нових випадків Covid-19 в Україні майже втричі менша порівняно з груднем. Це результат реалізації стратегії Міністерства охорони здоров'я, і вакцинація в цій стратегії – один з цілого ряду дієвих інструментів.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 2 лютого.

"Згідно з міжнародною статистикою перебігу пандемії Україна залишається на 34 місці у Європі за рівнем смертності. Поряд із тим, надзвичайно важливо продовжувати дотримуватися протиепідемічних заходів (мити руки, носити маски й триматися дистанції), аби з кожним днем зменшувати цей відрив від найуспішніших країн у подоланні коронавірусної хвороби, упевнено долучаючись до лідерів у цьому протистоянні з Covid-19", - йдеться в заяві міністра.

Максим Степанов, кадр з відео
Максим Степанов, кадр з відео

Також Степанов додав, що весь процес вакцинації очолює і координує заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Його завдання – організація безперебійного процесу вакцинації, щодо її безпеки.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Питання забезпечення своєчасного постачання вакцини в Україні – в рамках повноважень та відповідальності заступника міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ігоря Іващенка.

Нагадаємо, медики розповіли, як спробувати розпізнати безсимптомний Covid-19.

Як повідомляв портал Знай.uа, Степанов хоче з Зеленським вакцинуватися раніше за інших.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський пообіцяв роздобути вакцину від Covid-19 в ЄС.