Конституцією України визначено, що іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими ж правами і свободами. Про всі тонкощі розповіли на офіційному пабліку Міністерства юстиції України в Facebook.

Іноземці, які постійно проживають в Україні, можуть працювати на підприємствах, в установах і організаціях або займатися іншою трудовою діяльністю на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Праця іноземців та осіб без громадянства може застосовуватися на різних посадах в одній або декількох (двох і більше роботодавців, за умови отримання дозволу на застосування такої роботи на кожній посаді.

Праця іноземних високооплачуваних професіоналів може застосовуватися без дозволу на посадах за сумісництвом, якщо термін дії трудового договору на посаді за сумісництвом не перевищує термін дії дозволу за основним місцем роботи.

Іноземний найманий працівник може поєднувати роботу на посаді, визначену дозволом, з роботою на посаді тимчасово відсутнього працівника, за умови, що суміщення триває не більше 60 календарних днів протягом календарного року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, безробіття в Україні досягло критичної межі, 11 осіб на 1 місце.

Як повідомляв "Знай.uа", українці стали частіше відмовлятися від сім'ї і назвали плюси самотності.

Також "Знай.uа" писав, що українці через високі тарифи "штурмують" Кабмін, яких пільг вимагають у влади.