Несподіваний удар Зеленського по телеканалах "пулу Медведчука" запускає політичну війну з якої у президента України є тільки два виходи: або він йде до переможного кінця, або олігархи знесуть його до кінця цього року.

Про це заявив співзасновник Українського інституту майбутнього, шеф-редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко.

Політолог назвав причини такого рішення президента блокувати канали кума Путіна. За його словами Володимир Зеленський "завдав удару" по лідеру ОПЗЖ Віктору Медведчуку через те, що у партій "Слуга народу" і ОПЗЖ пересічні електоральні поля.

"У них пересічні електоральні поля. І на виборах місцевих було чітко видно, що ОТЗЖ починає жерти той помірний електорат Зеленського, який прибіг до нього в 2019 році і проголосував за "Слугу народу" і за самого Зеленського", - пояснив Романенко.

Експерт зазначив, що останнім часом ОПЗЖ підвищувала свій рейтинг завдяки тому, що активно спекулювала на тарифах на комунальні послуги, та на інших темах.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ще однією причиною рішення Зеленського Романенко назвав те, що Росія постійно заявляла про глухий кут у виконанні "Мінська-2".

"Тупик в рамках Мінська і наступ ОПЗЖ на електоральну базу Зеленського змусили його піти на превентивний удар, який слід сказати вийшов. Ефект несподіванки він зіграв свою роль, і ми бачимо, як в перші години цього дійства ОПЗЖшники були розгублені", - сказав експерт.

Нагадаємо, Зеленський пояснив рішення РНБО про закриття телеканалів в Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський знову почав розмову про свободу слова

Також Знай.ua писав, ЛГБТ-спільнота зраділа закриттю телеканалів Медведчука