Українських батьків здивував і розлютив новий тип завдань, які дають школярам на уроках з української літератури: від школярів вимагають продовжити речення з об'ємних прозових творів по пам'яті.

Пост про це був розміщений у популярній групі "Батьки SOS" у соціальній мережі "Facebook".

У публікації було розміщено фото аркуша з роздрукованим завданням. Цього разу учні мали попрацювати з автобіографічною повістю Олександра Довженка "Зачарована Десна". Однак авторка посту запевнила, що подібні роботи виконують і з іншими творами зі шкільної програми.

Фото Facebook Батьки SOS
Фото Facebook Батьки SOS

"Пропоную пограти у гру. Вгадай, що на фото. Відповідь - самостійна робота з української літератури за твором Довженка "Зачарована Десна". Суть роботи - продовжити речення з твору. "Серьёзно??????" мені цікаво, які навички отримує школяр, виконуючи такі завдання. Це суть сьогоденної школи? Не думати? Не аналізувати? Не вчитись висловлювати свої думки? Правильно, навіщо? Достатньо бути зомбі, який має повторювати чужі думки. Думаю, Довженко здивувався би.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Додам - здивувався би не тільки Довженко. А кожен письменник прози. Бо на кожен твір є подібний "продовжувач"" — йде мова в оригінальній публікації.

Скріншот Facebook Батьки SOS
Скріншот Facebook Батьки SOS

Думки ж у коментарях розділилися. Багато хто користувачів соцмережі теж була обурена таким типом завдань, зазначаючи, що вони й самі не впоралися б. Але деякі українці схвалили такий тип "творів", оскільки він дає визначити, чи читали діти саму повість.

Скріншот Facebook Батьки SOS
Скріншот Facebook Батьки SOS

Раніше повідомляли, у МОН розповіли, яким має бути ідеальний вчитель: знання предмета буде замало.

Як повідомляв Знай.uа, Ляшко попередив про нову хворобу в лютому: школи знову можуть закрити.

Знай.uа писав, в Україні хочуть запровадити уроки християнської етики: "Аморальні люди вчать дітей моралі".