В Україну знову насуваються морози, які подекуди сягатимуть позначки у −20 градусів. Через це саме час подумати, як можна допомогти безпритульним і диким тваринам перенести тяжкі погодні умови.

Порадами у цій справі доволі несподівано ділиться МВС України.

"Друзі, наступного тижня на нас чекає суттєве похолодання, готуємо теплі речі! Але є ті, про кого ми повинні потурбуватися - безхатні тварини і птахи особливо страждають в морози!" — пишуть представники правоохоронних органів.

У Львові чоловік покинув собаку на морозі, фото з фейсбук
У Львові чоловік покинув собаку на морозі, фото з фейсбук

У МВС навели такий список порад:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
  1. Якщо тварина заховалася від холоду у вашому під’їзді, не виганяйте її, дайте можливість відігрітися і нагодуйте.
  2. Якщо ви помітили на вулиці тварину, яка замерзла, терміново зігрійте її можливими способами – впустіть в тепле приміщення чи просто загорніть у щось.
  3. Нагодуйте вуличного кота чи собаку. Це дасть їм сили пережити морози.
  4. За можливості організуйте невеличке місце для зігріву тварин у вашому подвір’ї – будиночок, коробку, тощо.
  5. Не забувайте про птахів, наповніть годівнички зерном.
  6. Для білочок, які живуть в парках, підійдуть подрібнені горіхи.
  7. На водоймах залишились лебеді та дикі птахи. Вони також страждають від холоду. Не годуйте їх хлібом, краще використовувати у якості корму різні зернові, але не тверді. Підійде перлова крупа, ячмінь, а також спеціальний корм для свійських птахів, який продається на ринках або в спеціалізованих магазинах.

У МВС також нагадали українцям, що для багатьох тварин єдиним шансом перенести сильні морози є допомога людини. Тепле сховище і їжа просто необхідні для порятунку братів наших менших.

Нагадаємо, У лютому Україну замете снігом і це ще не все: термінове попередження МВС.

Як повідомляв портал Знай.uа, "листи щастя" тепер приходитимуть не автовласникам, а водіям: як працюватиме нова послуга МВС.

Також портал Знай.uа писав, як отримати пільги учасникам бойових дій і які потрібні документи.