Народний депутат Інна Совсун на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook поділилася публікацією з якоюсь "регулярною" рубрикою під назвою "пекельні підручники".
Жінка надала кілька фотографій нутрощів книги і заявила, що "Основи здоров'я" вчать 8-класників принципу "самі винні".

"За логікою авторів, якщо вас пограбували, це тому, що ви спровокували злочинця, "запросили" вас пограбувати: виставили напоказ гаманець з грошима, дорогий мобільний або велика кількість дорогих прикрас. Причина згвалтування, виявляється, - це коротка спідниця, повернення додому без супроводу в темний час доби або переляканий вигляд. Підручник відкритим текстом вчить дітей, що на "сильних і рішучих" не нападають. Вибачте, але таке враження, що цей підручник писав гопник або недобросовісний працівник МВС часів Януковича", — написала у своїй публікації Совсун.

Підручник "Основи здоров'я", фото: Facebook
Підручник "Основи здоров'я", фото: Facebook

Нардеп заявила, що подібного можна було б уникнути, якби представники президентської фракції "Слуга народу" не провалили законопроект №3900 "про експертизу підручників на науковий характер, академічну чесноту і відсутність дискримінаційних висловлювань". Він би надав батькам інструменти для можливості скаржитися на якість навчальної літератури.
Нещодавно підручник "Основи здоров'я" для 8-класників вже обговорювали, в книзі йдеться, що діти самі винні в насильстві над собою.

Нагадаємо, школярок роблять винними в насильстві над ними: "Спровокувавши"

Як повідомляв "Знай.ua", школяр підпалив однокласницю за те, що вона не дала йому підглянути

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Знай.ua писав, в Україні хочуть запровадити уроки християнської етики: "Аморальні люди вчать дітей моралі"