Українці потрохи занурюються в режим без паперів і тепер зможуть користуватися цифровими паспортами на рівні з паперовими.

Україна — одна з перших країн у світі, яка запустила цифрові паспорти у мобільному додатку. Як відомо, у квітні минулого року в додатку "Дія" стали доступні електронні паспорти.

А тепер цифровому паспорту нададуть права паперового.

У четвер, 4 лютого, Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт, яким дозволяється використання цифрових паспортів нарівні з паперовими. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"Законопроєкт про цифрові паспорти прийнято в першому читанні. Нарешті. Надважливий етап у побудові цифрової держави та входженні у режим без паперів. Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими. Варіантів "не прийняти Дію" більше не буде", - сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

цифровий паспорт в додатку "Дія"
цифровий паспорт в додатку "Дія"

Як, зазначили у пресслужбі, ІD-картками сьогодні можуть користуватися приблизно 5 млн українців, а закордонними паспортами у смартфоні - до 16 млн.

До цього користування е-паспортами в додатку "Дія" регулювалося постановою Кабінету міністрів, яка є тимчасовою.

Ухвалення ж проєкту закону підвищує статус цифрових паспортів на юридичному рівні.

Відтак, цифрові паспорти буде можливо пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Також схвалений законопроєкт визначає термінологію, зокрема застосування е-паспортів.

Нагадаємо, у мобільному додатку "Дія" з'явився новий дизайн електронного паспорта

Як повідомляв портал Знай.ua, у 2021 зросла вартість оформлення біометричного паспорта

Також Знай.ua писав, додаток "Дія" дістався до авіаперельотів: список аеропортів, куди не потрібен паперовий паспорт