Найближчої суботи в Україні буде морозно та сніжитиме. Найхолодніше буде в північній частині країни та на північному сході.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За прогнозами синоптика, сніг слід очікувати на заході, півдні та на Дніпровщині. Водночас на Одещині, Херсонщині та Криму його супроводжуватиме дощ. На решті території України – сонячно та без опадів.

Вдень у суботу щипатимуть за щоки -4…-9 на півночі України та на північному сході. На решті території стовпчики термометрів удень опустяться до -1… -6 градусів. А на півдні вдень 6 лютого буде приблизно 0 градусів.

зима, фото: ua.depositphotos.com
зима, фото: ua.depositphotos.com

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Синоптик зазначила, що антициклон Gizela зумовить переважно суху погоду на значній частині території. Проте 6-го лютого прогнозують сніг на півдні та південному заході. Натомість на Закарпатті та на півдні Криму – ймовірний дощ.

У Києві вихідними буде морозно. У суботу вдень – -5… -7 градусів. Суттєвих опадів упродовж дня синоптики не прогнозують.

Схожі прогнози дають і в Укргідрометцентрі.

Так, за словами українських синоптиків, у суботу, 6 лютого, опади у вигляді снігу очікуються в західних областях, окрім Закарпаття. Температура вдень буде від -2 до -4 градусів, а вночі від -5 до -7. Вдень потеплішає +2... +4, а вночі температура опуститься до 0. У центрі країни в суботу буде хмарна погода, а температура - від -4 до -6 вдень і -10...-12 вночі.

На півдні очікується дощ зі снігом. Температура повітря коливатиметься від -1 до 1 градуси тепла. Вночі стовпчик термометра опуститься до -3. У східній частині України в цей день буде від -3 до -5 градусів вдень і -9...-11 вночі. Очікується похмура погода, без опадів. На півночі України буде також хмарна погода, температура повітря вдень складе від -6 до -8, а вночі -11...-13 градусів.

Прогноз погоди в Україні на 6 лютого, карта Укргідрометцентру
Прогноз погоди в Україні на 6 лютого, карта Укргідрометцентру

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на лютий 2021 року

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму.

Також Знай.ua писав, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.