До президента України Володимира Зеленського можуть направити петицію з вимогою зробити безкоштовними медичні аналізи для вагітних осіб.

Автором петиції №22/112686-еп зазначено Ключка Михайло Васильович, а розміщена вона була на порталі електронних петицій офіційного інтернет-представництва Президента України 4 лютого 2020 року.

Формулювання у документі вибране доволі лаконічне.

"Зобов'язати всі лабораторії, незалежно від форм власності, робити аналізи вагітним безкоштовно", — написав автор петиції до президента.

Хоча цей текст дуже короткий, у ньому все ж можна вичленити головну думку: розповсюдити цей обов'язок не лише на державні, але й приватні медичні заклади.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наразі в Україні існує можливість безплатно зробити аналізи за направленням сімейного лікаря або іншого спеціаліста. Проте громадяни зазначають, що зробити це не так і просто. Також поширення отримала і практика здавати аналізи у приватних лабораторіях, які пропонують додаткові сервіси, а також можуть надавати послуги навіть без направлення.

Наразі петицію підтримало 60 осіб. Документ має зібрати 25 тисяч підписів протягом наступних 88 діб, аби цю вимогу було направлено на розгляд до президента.

Нагадаємо, Ціни ростуть швидше за пенсії та зарплати: українці вимагають у Зеленського переглянути прожитковий мінімум.

Як повідомляв портал Знай.ua, Українці знайшли вагому причину скасувати тариф на доставку газу: вся справа у трубах.

Також Знай.ua писав, Українці вимагають перерахунку тарифу на електроенергію: "4,5 гривні на місяць".