Президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-акаунті опублікував нове відеозвернення, яке "навмисно" записав російською мовою після введеного раніше "мовного" закону.

Він написав, що відразу ж вибачається перед тими, кого такий вчинок може обурити. Однак йому хочеться, щоб його чітко почула та частина аудиторії, яка ставиться до української мови насторожено.

"Не читайте перед обідом продажні ЗМІ і не дивіться кишенькові телеканали. Якщо тільки не хочете отримати на обід порцію соковитою і добірної брехні... Я ж продовжую особисто розповідати вам про нашу роботу і про перемоги України. І сьогодні хочу зробити це російською мовою. Невипадково, російською мовою, на цій мові особливо останнім часом нашим людям на жаль вливали в вуха нескінченні потоки брехні. І розвінчувати цю брехню російською Я буду правдою російською мовою... Я просто дуже сильно хочу, щоб мене чітко почула саме та частина людей, яка в силу різних причин ставиться до української мови з побоюванням. І наївно вірить, що якщо "російською і по телеку", то це точно правда. Наприклад, новина про те, що в Україні заборонили книги Булгакова. Не через великого Булгакова, а через передмову, де вказані діячі, які підтримали анексію Криму", — заявив Володимир Зеленський на початку відео.

Далі він розповів про своє рішення про заборону трьох проросійських телеканалів більш детально і реакції Порошенка.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Окремо я хочу звернутися до одного народного депутата, але вже з іншої партії. Відомому монополісту патріотизму, батькові і матері, можна сказати, української держави, де все починали він і його команда, природно. І заснування Запорізької Січі, і безвіз, і Хрещення Київської Русі. Загалом, дорогий Ви наше все. Скажу вам так, різноманіття добре для ваших карамельок і печенюшок, але не для думки і позиції. Ви всіх нас трошки, якщо чесно, заплутали. З одного боку ви говорите, що рішення РНБО незаконно, а з іншого питаєте — чому ми це не зробили раніше. Ви говорите, що не можна вводити санкції проти українських громадян, але чомусь забули, як зробили це в 2017-му році. Ви кажете, що самі хотіли це зробити, хоча це незаконно. Хотіли, але не змогли, бо почалися вибори. І головне питання - ви заявили, що завжди боролися з російською пропагандою і, в цілому, підтримуєте це рішення", — зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленська розповіла про порушення слуху та аутизм

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні продовжать карантин ще на кілька місяців: Шмигаль назвав дату

Знай.ua писав, Зеленський пояснив санкції одним кадром з фронту: "Тепер питань менше?"