Президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-акаунті ще вчора, 5 лютого, опублікував нове відеозвернення, яке "навмисно" записав російською мовою після введеного раніше "мовного" закону.

Він написав, що відразу ж вибачається перед тими, кого такий вчинок може обурити. Однак йому хочеться, щоб його чітко почула та частина аудиторії, яка ставиться до української мови насторожено. Володимир Зеленський розповідав про своє рішення про заборону проросійських телеканалів, а також про реакцію Порошенка на подібну дію з боку президента.

Володимир Зеленський, скріншот: Youtube
Володимир Зеленський, скріншот: Youtube

"Окремо я хочу звернутися до одного народного депутата, але вже з іншої партії. Відомому монополісту патріотизму, батькові і матері, можна сказати, української держави, де все починали він і його команда, природно. І заснування Запорізької Січі, і безвіз, і Хрещення Київської Русі. Загалом, дорогий ви наше все. Скажу вам так, різноманіття добре для ваших карамельок і печенюшок, але не для думки і позиції. Ви всіх нас трошки, якщо чесно, заплутали. З одного боку ви говорите, що рішення РНБО незаконно, а з іншого питаєте — чому ми це не зробили раніше. Ви говорите, що не можна вводити санкції проти українських громадян, але чомусь забули, як зробили це в 2017-му році. Ви кажете, що самі хотіли це зробити, хоча, на вашу думку, нагадую, це незаконно. Хотіли, але не змогли, бо почалися вибори. І головне питання - ви заявили, що завжди боролися з російською пропагандою і, в цілому, підтримуєте це рішення. Нагадаю, на вашу думку, незаконне. Але яке, на вашу думку, давно потрібно було зробити. Ось якось так. Скажіть, а чому тоді на каналах затятого борця з російською пропагандою і її агентами, природно, цих самих агентів останні три дні показують частіше, ніж рекламу вашого нового масла Roshen? Що ж це - це якась хитра стратегія, настільки хитра, що нікому незрозуміла. Можливо, я вас здивую, але з вами всім і все давно зрозуміло. Ну і на завершення я хочу сказати нашим українцям наступне - дорогі українці, нас хочуть розділити, щоб цього не сталося — ви самі повинні навчитися розділяти правду і брехню, благі наміри і "шкурні" інтереси.", - зазначив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський звернувся до українців російською після закону про мову

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський пояснив санкції одним кадром з фронту: "Тепер питань менше?"

Знай.ua писав, Зеленський пояснив рішення РНБО про закриття телеканалів в Україні