З сусідньої Російської Федерації прийшли вельми сумні новини. Так, у п'ятницю вранці, 5 лютого, у виправній колонії Адигеї внаслідок неналежного надання медичної допомоги помер громадянин України - ув'язнений Здоренко Володимир, 1971 року народження.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Кримська правозахисна група", який посилається на інформацію провідного експерта регіонального центру прав людини Романа Мартиновського.

в'язниця, ілюстративне фото vesti
в'язниця, ілюстративне фото vesti

Українця було засуджено в Криму за крадіжку. В порушення міжнародного гуманітарного права (МГП) українця в 2019 році було вивезено до Росії для відбування покарання. У місцях позбавлення волі ув'язненого заразили на ВІЛ-інфекцію. Українцю не було надано необхідної медичної допомоги, що також є порушенням МГП.

Зокрема, відповідно до статті 38 Женевської конвенції Про захист цивільного населення під час війни, особи, які перебувають під захистом, мають право на медичну допомогу і лікування в лікарні в такій же мірі, як і громадяни держави, на території якої вони перебувають, якщо цього вимагає стан їх здоров'я.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Стаття 76 Конвенції стосується зобов'язань окупуючої держави до особливо вразливої категорії - осіб, які перебувають під захистом і обвинувачених у скоєнні злочину. Окупаційні органи повинні встановити для таких осіб санітарний і харчовий режими, які достатні для підтримки їх здоров'я. Вони повинні отримувати таку медичну допомогу, яку вимагає стан їхнього здоров'я.

Раніше повідомляли, у Львівській колонії ув'язненим влаштували райське життя: торгували наркотиками, як пиріжками.

Як повідомляв Знай.uа, у Дніпрі балкон окупували сотні маленьких дракул: ховалися під обшивкою.

Знай.uа писав, термін в два рази менше і умовно - у Єфремова з'явився новий адвокат.