Смерть людина є найбільшою трагедією для рідних і друзів.

Іноді навіть здається, що крім похорону, пам'ятника на могилі, поминок і доброї пам'яті померлому вже нічим не можна допомогти. Однак ще з глибокої давнини говорили про важливість молитви за покійних, яка може бути і короткою, і своїми словами, а також безмовною без можливості говорити через своє горя.

Молитва про покійного до 40 днів

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії живота вічного новопреставленого раба Твого (або раби твоєї), ім'ярек, і яко благ і чоловіколюбець, відпущаяй гріхи і споживай неправди, ослаби, залиш і прости вся вільна його гріхи і мимовільна, покладаючи його у святе друге пришестя Твоє в причастя вічних твоїх благ, іхже заради в Тебе єдиного вірова, істиннаго Бога і Чоловіколюбця. Яко Ти єси воскресіння і живіт, і спокій рабу твоєму, ім'ярек, Христе Боже наш. І Тобі славу возсилаємо, з безначальним твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків, амінь.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Молитва про покійну маму

Господи, Ісусе Христе, Боже наш! Ти сірих хранитель, скорботних притулок і плачуть Утішитель.

Вдаюся до тебе аз, сірий, стеня і плачу, і молюся Тобі: почуй моління моє і не відверни обличчя Твого від зітхань серця мого і від сліз очей Моїх. Молюся Тобі, милосердий Господи, Утамуй скорботу мою про розлучення з народила і виховала мене матерію моєю, (ім'я)–, душу ж ея, яко отшедшую до Тебе з істинною вірою в тебе і з твердою надією на твоє людинолюбство і милість, прийми в Царство Твоє Небесне.

Схиляюся перед твоєю святою волею, еюже отята бисть у мене, і прошу тебе, не отими точию від неї милості і благосердя твого. Вем, Господи, яко Ти Суддя світу цього, гріхи і нечестя отців наказуєш в дітях, онуках і правнуках навіть до третього і четвертого роду: але і милуеші батьків за молитви і чесноти чад їх, онуків і правнуків. З розтрощенням і розчуленням серця молю Тебе, милостивий Судіє, не карай вічним покаранням покійну незабутню для мене рабу Твою, матір мою (ім'я), але відпусти їй вся гріхи ея вільна і мимовільна, словом і ділом, веденням і невіданням створена нею в Житії ея зде на землі, і по милосердю і людинолюбству твоєму, молитов заради Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй ю і вічні муки визволи.

Ти, милосердий Отче батьків і чад! Даруй мені, у всі дні життя мого, до останнього подиху мого, не преставати памятовати про покійної матері моєї в молитвах своїх, і благати Тебе, праведного Судію, та вчиниши ю в місці світлому, в місці прохолодне і в місці покійні, з усіма святими, аж ніяк відбіжі всяка хвороба, печаль і зітхання.

Милостиве Господи! Прийми днесь про раба твоєї твоєї (ім'я) теплу молитву мою цю і віддай їй відплатою твоїм за труди і піклування виховання мого в вірі і християнському благочесті, яко навчила мене найперше ведети тебе, свого Господа, в благоговінні молитися тобі, на тобі єдиного сподіватися в бідах, скорботах і болезнех і зберігати заповіді Твоя; за благопопеченіе ея про моє духовному успіху, за теплі пріносімия нею про мене моління перед Тобою і за всі дари, нею Випрошені мені від тебе, віддай їй своєю милістю, своїми небесними благами і радощами у вічному царстві твоєму.

Ти бо єси Бог милостей і щедрот і людинолюбства, ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про покійного батька

Господи, Ісусе Христе, Боже наш! Ти сірих хранитель, скорботних притулок і плачуть Утішитель.

Вдаюся до тебе аз, сірий, стеня і плачу, і молюся Тобі: почуй моління моє і не відверни обличчя Твого від зітхань серця мого і від сліз очей Моїх. Молюся Тобі, милосердий Господи, Утамуй скорботу мою про розлучення з народив і виховав мене батьком моїм, (ім'я), душу ж його, яко отшедшую до Тебе з істинною вірою в тебе і з твердою надією на твоє людинолюбство і милість, прийми в Царство Твоє Небесне.

Схиляюся перед твоєю святою волею, еюже отят бисть у мене, і прошу тебе, не отими точию від нього милості і благосердя твого. Вем, Господи, яко Ти Суддя світу цього, гріхи і нечестя отців наказуєш в дітях, онуках і правнуках навіть до третього і четвертого роду: але і милуеші батьків за молитви і чесноти чад їх, онуків і правнуків. З розтрощенням і розчуленням серця молю Тебе, милостивий Судіє, не карай вічним покаранням покійного незабутнього для мене раба Твого Батька Мого (ім'я), але відпусти йому вся гріхи його вільна і мимовільна, словом і ділом, веденням і невіданням створена ним в Житії його зде на землі, і по милосердю і людинолюбству твоєму, молитов заради Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй його і вічні муки визволи.

Ти, милосердий Отче батьків і чад! Даруй мені, у всі дні життя мого, до останнього подиху мого, не преставати памятовати про покійного батька моєму в молитвах своїх, і благати Тебе, праведного Судію, та вчиниши його в місці світлому, в місці прохолодне і в місці покійні, з усіма святими, аж ніяк відбіжі всяка хвороба, печаль і зітхання.

Милостиве Господи! Прийми днесь про раба твоєму (ім'я) теплу молитву мою цю і віддай йому відплатою твоїм за труди і піклування виховання мого в вірі і християнському благочесті, яко навчив мене найперше ведети тебе, свого Господа, в благоговінні молитися тобі, на тобі єдиного сподіватися в бідах, скорботах і болезнех і зберігати заповіді Твоя; за благопопеченіе його про моє духовному успіху, за теплі пріносімия їм про мене моління перед тобою і за всі дари, їм (нею) випрошені мені від тебе, віддай йому Своєю милістю, своїми небесними благами і радощами у вічному царстві твоєму.

Ти бо єси Бог милостей і щедрот і людинолюбства, ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про покійну бабусю

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії живота вічного рабу Твою ім'я, і яко благ і чоловіколюбець, відпущаяй гріхи і споживай неправди, ослаби, залиш і прости вся вільна її гріхи і мимовільна, покладаючи її у святе друге пришестя Твоє в причастя вічних твоїх благ, іхже заради в Тебе єдиного вірова, істиннаго Бога і Чоловіколюбця.

Яко Ти єси воскресіння і живіт, і спокій Рабі твоєї ім'я, Христі Боже наш. І Тобі славу возсилаємо, з безначальним твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків, амінь.

Молитва про покійного дідуся

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії живота вічного раба Твого ім'я, і яко благ і чоловіколюбець, відпущаяй гріхи і споживай неправди, ослаби, залиш і прости вся вільна його гріхи і мимовільна, покладаючи його у святе друге пришестя Твоє в причастя вічних твоїх благ, іхже заради в Тебе єдиного вірова, істиннаго Бога і Чоловіколюбця.

Яко Ти єси воскресіння і живіт, і спокій рабу твоєму, ім'я, Христе Боже наш. І Тобі славу возсилаємо, з безначальним твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків, амінь.

Молитва про покійну дочку

Господи Ісусе Христе, Боже наш, Владико живота і смерті, Утішителю скорботних! З скрушеним і розчуленим серцем вдаюся до Тебе і молюся Ти: пом'яни. Господи, у Царстві твоєму покійного рабу Твою, чадо моє( ім'я), і створи їй вічну пам'ять. Ти, Владико живота і смерті, дарував єси мені чадо це. Твоєї ж благої і Премудрої волі зволися і від'яти е У мене. Буди благословенне Ім'я Твоє, Господи. Молю Тебе, Судіє неба і землі, безконечною любов'ю твоєю до нас, грішним, прости покійному чаду моєму вся гріхи його, вільна і мимовільна, яже словом, яже справою, яже веденням і невіданням. Прости, милостиві, і наша батьківська гріхи, та не будуть вони на чадех наших: вем, яко множіцею согрешіхом перед Тобою, множіцею не соблюдохом, що не сотворіхом, якоже заповідав єси нам. Аще ж покійне чадо наше, нашея або своея заради провини, бяше в Житії сем, працюючи світу і плоті своєї, і не паче тобі, Господу і Богу своєму: аще возлюби принади світу цього, а не паче Слово Твоє і заповіді Твоя, аще віддався ласкавим життєвим, а не паче розтрощення про гріхів своїх, і в нестриманні бдіння, піст і молитву забуттю предавше – молю Тебе старанно, прости, преблагий Отче, чаду моєму вся такі гріхи його, прости і ослаби, аще і Іно зле сотвори в Житії Сем. Христе Ісусе! Ти воскресив єси дочка Іаїра по вірі і молитві Отця ея. Ти зцілив єси дочка дружини-хананеянки по вірі і проханню матері ея: почуй убо і молитву мою, не погорди і моління мого про Чаді моєму. Прости, Господи, прости вся гріхи її та, простивши і очистивши душу її, изми борошна вечныя та всели з усіма святими Твоїми, що від віку благоугодившими Тобі, идеже несть хвороба, ні печаль, ні воздыхание, але жизнь безконечная: яко несть чоловік, іже живий буде і не згрішить, але Ти Єдиний єси крім усякого гріха: так єгда имаши судити мирови, почує чадо моє превожделенный голос Твій: прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте приготоване вам Царство від створення світу.

Яко Ти єси батько милостей і щедрот. Ти живіт і воскресіння наше, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про покійного сина
Господи Ісусе Христе, Боже наш, Владико живота і смерті, Утішителю скорботних! З скрушеним і розчуленим серцем вдаюся до Тебе і молюся Ти: пом'яни. Господи, у Царстві твоєму покійного раба Твого, чадо моє (ім'я), і створи їй вічну пам'ять. Ти, Владико живота і смерті, дарував єси мені чадо це. Твоєї ж благої і Премудрої волі зволися і від'яти е У мене. Буди благословенне Ім'я Твоє, Господи. Молю Тебе, Судіє неба і землі, безконечною любов'ю твоєю до нас, грішним, прости покійному чаду моєму вся гріхи його, вільна і мимовільна, яже словом, яже справою, яже веденням і невіданням. Прости, милостиві, і наша батьківська гріхи, та не будуть вони на чадех наших: вем, яко множіцею согрешіхом перед Тобою, множіцею не соблюдохом, що не сотворіхом, якоже заповідав єси нам. Аще ж покійне чадо наше, нашея або своея заради провини, бяше в Житії сем, працюючи світу і плоті своєї, і не паче тобі, Господу і Богу своєму: аще возлюби принади світу цього, а не паче Слово Твоє і заповіді Твоя, аще віддався ласкавим життєвим, а не паче розтрощення про гріхів своїх, і в нестриманні бдіння, піст і молитву забуттю предавше – молю Тебе старанно, прости, преблагий Отче, чаду моєму вся такі гріхи його, прости і ослаби, аще і Іно зле сотвори в Житії Сем. Христе Ісусе! Ти воскресив єси дочка Іаїра по вірі і молитві Отця ея. Ти зцілив єси дочка дружини-хананеянки по вірі і проханню матері ея: почуй убо і молитву мою, не погорди і моління мого про Чаді моєму. Прости, Господи, прости вся гріхи її та, простивши і очистивши душу її, изми борошна вечныя та всели з усіма святими Твоїми, що від віку благоугодившими Тобі, идеже несть хвороба, ні печаль, ні воздыхание, але жизнь безконечная: яко несть чоловік, іже живий буде і не згрішить, але Ти Єдиний єси крім усякого гріха: так єгда имаши судити мирови, почує чадо моє превожделенный голос Твій: прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте приготоване вам Царство від створення світу. Яко Ти єси батько милостей і щедрот. Ти живіт і воскресіння наше, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, найсильніші молитвы від пияцтва дитини: надія і віра на тверезість і майбутнє щастя

Як повідомляв "Знай.ua", найважливіші молитви за батьків: за здоров'я і подяки за їх життя

Знай.ua писав, найсильніші молитви за здоров'я рідних: від онкологічних та інших важких хвороб