У понеділок 8 лютого в Україні очікується сніжна й морозна погода, яка нагадає, якою є справжня зима у наших широтах.

Прогнозом погоди ділиться синоптикиня Наталка Діденко та Український Гідрометцентр

Причиною таких метеорологічних обставин став південний циклон, який спричинить снігопади й хурделиці. Опади очікуються майже по всій території України.

У південній частині України, на Прикарпатті та більшості центральних областей через денне потепління сніг переходитиме у мокрий сніг, льодяний дощ та дощ. На межі холодного, арктичного, повітря та теплішого, південного, ймовірні ожеледь, налипання мокрого снігу - навколо Карпат, а також у Центральній та Південній Україні.

Вітер буде східного напрямку, практично повсюди зі штормовими поривами.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Зображення Гідрометцентр
Зображення Гідрометцентр

Температура повітря найближчої ночі -7-13 градусів, на Півночі -12-18, місцями -19-23 градуси, у південній частині -2-6 градусів.

Завтра вдень очікується -5-10 градусів, на Півдні +3+7 градусів, в Криму та на Закарпатті +6+11 градусів. Карта 2.

В другій половині дня понеділка чи надвечір у більшості центральних областей теплішатиме, тому там ймовірніший мокрий сніг, льодяний дощ і навіть дощ.

У Києві ж очікується сніг, мороз, ожеледиця та сильний вітер.

Сніг поєднається із нічними близько 12 градусів морозу та денними -5-8 градусів.

"Дивуватися і нарікати, що дощ - мокрий, сніг - білий, лід слизький, а взимку бувають снігопади, ожеледь, хуртовини чи - страшно уявити - морози, мінімум дивно.

Знати - так. Готуватися - так. Але бажано без наших улюблених метеостраждань.

Бо ніби ж недавно усі хотіли так, як на картинах Брейгеля чи в бабусі в селі у дитинстві - снігу по шию, рум'янець на всі щоки, ковзанки й баталії зі сніжками", — повчає українців щодо погоди Діденко.

Проте у відповідь на її аргумент можна навести народну оповідку про Моллу Насреддіна.

Одного разу випав глибокий сніг. Селяни зібралися в чайхані і скаржилися на холод. І тут один старий чоловік втрутився в розмову:

"Справа не в холоді і не в снігу. Справа в тому, що людина - істота невдячна: влітку скаржиться на спеку, хоче прохолоди, а взимку скаржиться на холод, хоче тепла".

Неподалік сидів Молла, який цього не витримав і сказав:

"Ти помиляєшся! На хорошу весняну погоду ніхто не поскаржиться".

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на січень 2021 року